Documentals destacats de la setmana

Nominats i seleccionats en festivals

La segona setmana de juny, "Freightened. El preu real del transport marítim" va competir a Itàlia, als DIG Awards, en la categoria d'investigació. L'últim documental de Denis Delestrac, director de "Sand Wars" i "Pax Americana", revela la mecànica i els perills del transport marítim, una indústria que, malgrat que és poc coneguda, subministra per a 7 mil milions d'humans i és la clau de la nostra economia, el medi ambient i el model de la nostra civilització. Un treball d'investigació produït per Polar Star Films en coproducció amb La Compagnie des Taxi-Brousse, que compta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

D'altra banda, "Dead Slow Ahead", de Maure Herce, ha participat en l'Open City Documentary Festival de Londres, un certamen que reunia a Londres, del 21 al 26 de juny, obres i cineastes de documental de creació. El documental és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. Els mariners que el tripulen, gairebé tots filipins, viuen envoltats per un món deshumanitzat i totalment industrialitzat del qual semblen que siguin simples engranatges. El vaixell de vuit pisos d'alçada i set bodegues es converteix en un escenari fantasmal que Maure Herce recorre durant els dos mesos que dura el rodatge; una visió apocalíptica d'uns treballadors a la deriva per aigües internacionals. És una producció de Nanouk Films i El Viaje Films en coproducció amb Bocalupo Films i Televisió de Catalunya.


I a Perpinyà, "El dia de la sípia", d'Emili Manzano, es va projectar, fora de competició, en la inauguració del FILAF, el Festival Internacional del Llibre d'Art i del Film, que es va celebrar a Perpinyà del 20 al 26 de juny. L'espai del 33 "El documental" va estrenar al febrer aquesta producció protagonitzada per l'escriptor Enrique Vila-Matas i l'artista Miquel Barceló, i n'ha programat una reemissió per al dimecres 20 de juliol, a les 22.00. D'altra banda, el 33 emetrà més endavant "Estranya forma de vida", el documental sobre Enrique Vila-Matas en què Emili Manzano treballava quan va sorgir la trobada de l'autor amb Miquel Barceló.
 
 
Anar al contingut