Avançament de les pel·lícules presents a la Viennale

Vienna International Film Festival

La Viennale ha anunciat alguns dels títols que formaran part de la programació d'enguany, que es farà del 20 d'octubre al 2 de novembre. Dos dels llargmetratges s'han produït amb la col·laboració de Televisió de Catalunya: "La mort de Lluís XIV" i "Oleg y las raras artes"

"La mort de Lluís XIV", d'Albert Serra, participa en la secció de llargmetratges. El film ens situa a França, a l'agost de 1715. Després d'un passeig pel bosc, Lluís XIV sent un fort dolor a la cama. Els dies següents el rei continua amb les seves obligacions i deures, però una nit el son se li altera per una febre molt alta. Menja molt poc i sent com s'afebleix. Serà el començament d'una agonia lenta de qui va ser el rei més important de França, envoltat del seu fill i esposa. La trama del film es desenvolupa a l'interior de l'habitació reial, per on passen metges, cortesans, membres de l'Església i de la seva família. La pel·lícula no tracta de com França viurà la pèrdua d'un rei, sinó de com un home, desbordat pel dolor, es prepara per a la seva pròpia mort, malgrat ser un rei. És una producció d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, amb la col·laboració de TVC i ARTE, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 "Oleg y las raras artes" s'ha programat en la secció de documentals. La pel·lícula és un retrat de l'excèntric compositor rus Oleg Karavaitxuk, l'únic músic que té permís per tocar el piano del museu de l'Hermitage a Sant Petersburg. De 89 anys, petitó, escanyolit, i de trets angulosos, Oleg du un suèter ample i camina pels passadissos del museu entonant una melodia que crea a cada pas. Karavaitxuk continua sent una figura controvertida i enigmàtica per a la cultura russa. Però qui és aquest home que sembla tret d'un conte de Gógol? És potser un servent del tsar Nicolau II, a qui va ser confiat el piano del palau per mantenir viu l'esperit d'altres temps? El documental d'Andrés Duque és una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

 

Anar al contingut