Arriba la 18a edició del BAFICI

El Festival Internacional de Cine Independiente de Buenos Aires

El Festival Internacional de Cine Independiente de Buenos Aires, que se celebra del 13 al 24 d'abril a la capital argentina, ha seleccionat quatre produccions catalanes amb participació de Televisió de Catalunya.
 
"Oleg y las raras artes", d'Andrés Duque, anirà a la Competencia Oficial Internacional / fora de competició. El documental ens presenta Oleg Nikolaevitx Karavaitxuk, que als 89 anys continua sent una figura controvertida i enigmàtica per a la cultura russa. És una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.
 
A la de Panorama / Trayectorias s'hi han programat els últims llargmetratges d'Agustí Villaronga, "El rey de La Habana", i de Marc Recha "Un dia perfecte per volar". "El rey de La Habana" està basat en el llibre homònim de Pedro Juan Gutiérrez, que descriu la gent pobra, els sense veu, que van viure a Cuba durant l'anomenat "període especial" a la dècada dels anys 90. La trama se situa al barri Centro Habana en uns moments de molta pobresa a l'illa. La pel·lícula està protagonitzada per Maykol David Tortoló  (Reinaldo), Yordanka Ariosa (Magda) i Héctor Medina (Yunisleidy), entre d'altres. És una coproducció de Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas i Esencia Films (República Dominicana) amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + i TVE i el suport d'Ibermedia, l'ICEC i l'ICAA.

L'última pel·lícula de Marc Recha, "Un dia perfecte per volar", està interpretada pel seu fill Roc, Sergi López i el mateix Marc Recha. A través d'un diàleg a mig camí entre l'absència i la presència, emergeix una relació tendra, sentida, sincera, de profunda complicitat entre l'infant i l'adult. La pel·lícula ens situa en una tarda ventosa, amb la mirada clavada a l'estel del nen que voleia en un immens cel blau. L'estel s'enreda en uns matolls i en Roc demana ajuda al seu pare per deslligar-lo. I mentre el deslliguen i el tornen a fer volar, l'espectador és un observador omnipresent i veu com transcorre la tarda alhora que entra en un món màgic. És una producció de Parallamps Companyia Cinematogràfica i Batabat amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i el suport de l'ICAA i l'Institut Ramon Llull. 
 
Finalment, en la secció Panorama / Pasiones  hi trobem "Requisitos para ser una persona normal", de Leticia Dolera. Produït per Corte y Confección de Películas i El estómago de la vaca, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i amb l'ajuda de l'ICEC i l'ICAA, el llargmetratge tracta de l'obsessió que tenen algunes persones quan s'adonen que projecten una imatge que creuen que no és la que hauria de ser. Leticia Dolera és María de las Montañas, que pensa que mai arribarà a ser feliç fins que no assoleixi una sèrie de requisits. Manuel Burque interpreta Borja, un treballador d'Ikea que tampoc encaixa del tot en el que es considera políticament correcte. Tots dos viuran una rocambolesca història d'amor.   
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut