Arrenca el Fic Cat 2016

"Ebre, del bressol a la batalla" inaugura oficialment el festival

El 9è Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada va donar el tret de sortida dimarts 31 de maig. La pel·lícula de Roman Parrado "Ebre, del bressol a la batalla" va inaugurar oficialment el festival. A la projecció hi assistiran l'equip tècnic i l'equip artístic del film. La producció ens situa en plena batalla de l'Ebre de la Guerra Civil Espanyola. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Set Màgic Audiovisual i Enciende TV, amb la participació de Canal Sur i l'ajuda de l'ICEC, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Terrassa. Les altres cinc pel·lícules programades amb la col·laboració de Televisió de Catalunya són:
 
"El rei borni", recentment estrenada als cinemes amb molt bona crítica, és l'adaptació cinematogràfica de l'exitosa obra teatral escrita i dirigida per Marc Crehuet i protagonitzada pels mateixos actors. La pel·lícula, narrada en forma de una comèdia negra amb una certa dosi de drama, explica la història del David, un policia antidisturbis que ha tret l'ull a un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, aparegui a casa seva una nit. És una producció de Moiré Films, Lastor Media i El Terrat en coproducció amb TVC i la participació de l'ICEC.

"El virus de la por", de Ventura Pons, produïda per Els Films de la Rambla i TVC. És una adaptació de l'obra de teatre de J.M. Miró i Coromina anomenada  "El principi d'Arquimedes". El film explica com s'acusa un dels monitors de fer un petó a un dels seus alumnes. Les versions sobre el petó no coincideixen i tot plegat fa sortir a la superfície sospites, dubtes i temors.

"Un dia perfecte per volar", de Marc Recha és una història que parla sobre la relació entre un pare i un fill i sobre l'absència.
És una producció de  Parallams Comanyia Cinemantogràfica, Batabat amb la col·laboració de TV3, TVE i el suport de l'ICAA i l'Institut Ramon Llull.  
 
"Segon origen", de Carles Porta, recrea el llibre de M. de Pedrolo "Mecanoscrit del segon origen", en què l'Alba (20 anys) i en Dídac (10 anys) són els únics supervivents d'una catàstrofe que ha arrasat el planeta. És una coproducció de Produccions Audiovisuals Antàrtida SL, TVC i Ipso Facto Productions, amb la participació de TVE i Canal + i les subvencions de CDA, l'ICEC, ICAA, Media Desenvolupament, Ajuntament de Lleida i Diputació de Lleida. 
 
En l'apartat de documentals, s'ha programat el llargmetratge d'Alba Sotorra "Game over". És una coproducció de Promarfi Futuro, Loto Films, Televisió de Catalunya, Dirk Manthey, Gaia Audiovisuals i TVE.

La cloenda es farà el 5 de juny, al Teatre del Casino Municipal, a les 7 de la tarda, on es farà l'acte i lliurament de premis i trofeus als guanyadors de les diferents modalitats. El festival lliurarà el Premi Honorífic Fic-Cat 2016 per la seva llarga i destacada trajectòria artística i el seu compromís social a Pere Portabella.

Programació del FICCAT: http://www.fic-cat.cat/
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut