"10.000km", camí dels Oscars

"10.000 km", amb participació de TVC preseleccionada per l'Acadèmia Espanyola de Cine als Oscars

El llargmetratge de Carlos Marqués-Marcet "10.000 km" és una de les tres produccions preseleccionades pels membres de l'Acadèmia Espanyola de Cine per representar Espanya en la 87 edició dels Premis Oscars com a millor pel·lícula de parla no anglesa.
 
La pel·lícula ha estat present als festivals nacionals i internacionals més importants i no ha parat de guanyar premis des del dia de la seva estrena.  Va aconseguir 5 guardons al Festival de Màlaga: la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula, el premi a la millor direcció, millor guió novell, premi especial del jurat de la crítica i premi a la millor actriu "ex aequo" per a Natalia Tena. Als Estats Units, i poques setmanes abans del Festival de Màlaga, els protagonistes de la pel·lícula, Natalia Tena i David Verdaguer, van obtenir el premi a la millor actuació duo del jurat de la 21a edició del South By Southwest.
 
Carlos Marquès-Marcet utilitza aquesta història d'amor per parlar de la manera com la tecnologia condiciona les relacions personals i redefineix el concepte de distància en l'actualitat. 10.000 quilòmetres és la distància que hi ha entre Los Angeles i Barcelona. La història explica com una parella que després d'un temps de convivència s'ha de separar durant un any i com aquesta separació afecta la relació. El llargmetratge va néixer arran d'un curtmetratge que el mateix director va realitzar ara fa dos anys a través de Skype, on ja plantejava el problema de la relació i les distàncies.

L'actriu protagonista, Natalia Tena, és coneguda pels seus papers d'Osha en la sèrie d'HBO "Juego de tronos" i de Nimfadora Tonks en la saga "Harry Potter". David Verdaguer, actor resident a la companyia del Teatre Lliure, és una cara habitual de la televisió catalana.  És una producció de Lastor Media en coproducció amb La Panda i la participació de TVC, TVE, ICEC, Media i Ymagis.
 
Sinopsi:
Alexandra i Sergio són una parella que, per qüestions d'estudis, s'han hagut de separar durant un any. L'Alexandra se'n va a viure a Los Angeles, mentre que en Sergio es queda al pis de Barcelona. La seva relació sentimental es manté gràcies a les noves tecnologies. Concretament, gràcies a Skype. Però, malgrat que es puguin sentir molt a prop, les seves vides continuen fora de les pantalles.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Carlos Marquès-Marcet
Guió: Clara Roquet i Carlos Marquès-Marcet
Producció executiva: Tono Folguera i Sergi Moreno
Intèrprets: Natalia Tena i David Verdaguer
Direcció de fotografia: Dagmar Weaver-Madsen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut