Les dues pel·lícules d'actualitat de la setmana

"La mort de Louis XIV" i "¿Quién mató a bambi?"

De l'11 al 22 de maig se celebrarà la 69a edició del Festival de Canes. Dins de la secció Special Screenings, i fora de competició, el festival ha programat la coproducció franco-espanyola "La mort de Louis XIV", d'Albert Serra. 
 
El llargmetratge és una adaptació  de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, escrita per Thierry Lounas i pel mateix Albert Serra. "La mort de Lluís XIV" comença el 10 d'agost del 1715 i acaba dues setmanes més tard, envoltat pels seus fidels, a la cambra reial. Jean-Pierre Léaud (conegut pel seu mític paper d'Antoine Doinel durant la "nouvelle vague" francesa) interpreta el rei Sol agonitzant i al fil de la mort. Patrick d'Assumçao (metge Fagon), Bernard Belin (Cirurgià Mareschal), Irène Silvagni (Madame de Maintenon) i Marc Susini (primer mosso de planta) completen el repartiment dels personatges més importants de la pel·lícula.
 
La pel·lícula comença quan després de tornar d'una cacera nota un fort dolor a la cama. S'ha d'allitar al seu palau de Versalles immobilitzat pel dolor durant dues setmanes. És el debut d'una llarga agonia del rei més gran de França, que té una gangrena imparable i veu que els seus dies s'acaben. Lluís XIV ha d'organitzar la seva successió. Envoltat per la seva dona, madame de Maintenon, el seu fill Lluís XV i el metge Fagon, miren d'amagar-lo del públic per preservar el futur de França. El rodatge es va fer durant els mesos de setembre i octubre del 2015 al castell de Hautefort, a França. És una producció d'Andergraun Films, Capricci Film, Rosa Filmes amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.
 
 
D'altra banda, la 19a edició del Festival de Màlaga concedirà el Premi Eloy de la Iglesia al director i guionista Santi Amodeo. Aprofitant l'avinentesa, la nit del dimecres 27 d'abril, a les 22.35, TV3 estrenarà el divertit llargmetratge "¿Quién mató a Bambi?", dirigit i escrit per Santi Amodeo.
 
Protagonitzat per Quim Gutiérrez, Ernesto Alterio, Julián Villagrán i Úrsula Corberó el film sotmet els seus personatges a situacions extraordinàries. La trama va de dos amics joves que viuen una aventura insòlita: han de trobar la manera que el president de l'empresa on treballen (que alhora és sogre d'un d'ells) torni sa i estalvi a casa ja que, per circumstàncies estranyes, està tancat i mig despullat dins el portaequipatges d'un cotxe. Paral·lelament, un empresari ple de deutes i el seu soci, proven de dur a terme un segrest exprés. Una sèrie de coincidències desafortunades farà que acabin segrestant el pare de l'empresari endeutat per equivocació. A partir d'aquest punt els problemes no paren de créixer.

La pel·lícula pretén acostar-se més a les comèdies americanes actuals que a la comèdia Made in Spain. Segons comenta Santi Amodeo, "Sota el meu punt de vista, el resultat és un còctel meitat "Pez llamado Wanda", meitat "Resacón en las Vegas" amb un raget d'"El Gran Lebowski". Tot sacsejat i servit ben fred. És una producció de Rodar y Rodar, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE, AXN i la Junta d'Andalusia.
 
 
 
 
 
Anar al contingut