Premi del FIC-CAT al millor llargmetratge per a "La innocència".
Premi del FIC-CAT al millor llargmetratge per a "La innocència".
Amb participació de TV3

La pel·lícula "La innocència", premi al millor llargmetratge del FIC-CAT 2021

El Festival Internacional de Cinema Català ha guardonat "La innocència", de Lucía Alemany; "La dona il·legal", de Ramon Térmens, i el documental "Catalunya Nord, la llengua enyorada", d'Eugeni Casanova i David Valls

"La innocència", de Lucía Alemany, amb la participació de TV3, ha estat la gran guanyadora del FIC-CAT 2021 amb el premi al millor llargmetratge. L'actriu Assumpta Serna, per part del jurat, va entregar el guardó a la productora Belén Sánchez, que també va recollir el premi de la crítica. En una edició del festival dedicada al muntatge, "La innocència" també s'ha endut el premi d'aquesta categoria, recollit per la muntadora del llargmetratge, Juliana Montañés, de mans de la muntadora i membre del jurat Anna Pfaff.

"La dona il·legal", de Ramon Térmens, també amb la participació de TV3, ha obtingut el premi del públic, que atorguen les persones que assisteixen a les projeccions del festival amb els seus vots. El director, Ramon Térmens, va rebre la distinció de la directora de l'Acadèmia del Cinema Català, Laia Aubia.

"Catalunya Nord, la llengua enyorada", d'Eugeni Casanova i David Valls, es va endur el premi al millor documental, coproduïda per Televisió de Catalunya, que va recollir Eugeni Casanova de mans del productor Josep Maria Aragonès, membre del jurat de la selecció oficial.

El FIC-CAT 2021 va cloure ahir la 13a edició amb el lliurament de guardons d'un certamen que aquest any ha tornat en format híbrid, amb TV3 com a plataforma digital on s'han pogut veure 56 produccions audiovisuals (amb les seleccions oficials de les categories de documentals, curtmetratges, videoclips i centres educatius). Durant els dies del festival, que s'ha celebrat entre el 5 i el 13 de juny, 13.500 usuaris únics han accedit als continguts del FIC-CAT i s'han fet prop de 17.000 reproduccions de vídeo a través de tv3.cat/ficcat i de les aplicacions de TV3 per a mòbils i smart TV

"La innocència", de Lucía Alemany
"La innocència" és una pel·lícula que explica la història personal de la seva directora, que torna al poble on va néixer per explicar les seves vivències a través de la protagonista: la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que per aconseguir-ho haurà de lluitar durament amb els seus pares. Protagonitzada per Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López i Joel Bosqued, està produïda per Turanga Films, Un Capricho de Producciones i Lagarto Films, amb la participació de TV3, À Punt Mèdia, TVE, l'IVC, l'ICEC, Movistar+ i The Screen (la incubadora de l'ECAM).

"La dona il·legal", de Ramon Térmens
"La dona il·legal" és un drama social produït per Segarra Films i Mimesis Film, amb la participació de TV3, que té Daniel Faraldo, Isak Férriz i Yolanda Sey com a actors principals. La presó Model és l'escenari d'aquesta pel·lícula, on es converteix en un CIE de Lleida. Els protagonistes són un advocat d'immigració i una dona nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució, que s'uneixen per lluitar contra la corrupció del sistema de deportació de l'estat espanyol.

"Catalunya Nord, la llengua enyorada", d'Eugeni Casanova i David Valls
"Catalunya Nord, la llengua enyorada" mostra, a través de les poques persones que tenen el català com a llengua nadiua, com en molt pocs anys la Catalunya Nord va deixar de fer-la servir com a llengua habitual i la va substituir pel francès. I, a més, van passar a considerar-la una llengua de segona, de pagesos, i van decidir oblidar-la. Què va propiciar tota aquesta diglòssia a favor del francès? Quins càstigs rebia la gent que parlava català? Fins a quin punt va ser un fet natural aquest canvi?

Acord de col·laboració entre la CCMA i l'Associació FIC-CAT
La col·laboració entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Associació FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada s'emmarca en un acord de col·laboració per a la difusió de les activitats d'aquest certamen cinematogràfic, amb TV3 i Catalunya Ràdio com a mitjans oficials del certamen.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut