Una coproducció de TV3

Fi del rodatge d'"El metralla", protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera

"El metralla", coproducció de TV3 i La Drecera Produccions, acaba el rodatge. És un projecte de ficció basat en l'obra original "Paco, el metralla", de Joan Pera, amb guió i direcció de Jordi Roigé.

Avui s'ha acabat el rodatge d'"El metralla", la història de mossèn Joan i el Metralla, dos personatges antagònics que es veuen obligats a passar bona part de la Guerra Civil Espanyola amagats a les mateixes golfes.

L'obra està protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera, com a Joan i el Metralla respectivament. És la primera vegada que pare i fill es troben, al cinema. També hi intervenen Mercè Pons (la Pepeta) i Cristina Brondo (Aurora). "El metralla" explica les contradiccions de la guerra del 36, però dona un enfocament a la manera de tractar la Guerra Civil -en clau de tragicomèdia- que és nou en l'audiovisual català. Tot i això, el film ofereix una mirada valenta i autocrítica cap a la Guerra Civil i alhora permet traslladar les generacions joves a fets quotidians d'aquella guerra.

Durant la Guerra Civil Espanyola les milícies comunistes i anarquistes de Barcelona inicien la repressió i els assassinats contra empresaris i religiosos. Un dia Paco el Metralla es torna a presentar a les golfes, però ara amb la intenció de quedar-s'hi. Els militants del POUM són perseguits pels del PSUC, tots ells comunistes però rivals polítics al mateix bàndol. La situació esdevé tragicòmica. El sacerdot i el comunista es reparteixen l'espai i es disposen a passar bona part de la guerra compartint uns escassos metres quadrats en clandestinitat. La Pepeta, que ha de procurar cuidar-los, esdevé l'autèntic àrbitre i líder moral del grup.

El rodatge va començar a principis de juliol, a Cerdanyola del Vallès, amb les escenes d'interior, en unes golfes, que són l'escenari més present de la pel·lícula. Les últimes escenes s'han rodat a Barcelona, a Ciutat Vella, amb tres dels protagonistes i una vintena de figurants.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut