Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una coproducció de TV3

Fi del rodatge d'"El metralla", protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera

"El metralla", coproducció de TV3 i La Drecera Produccions, acaba el rodatge. És un projecte de ficció basat en l'obra original "Paco, el metralla", de Joan Pera, amb guió i direcció de Jordi Roigé.

Avui s'ha acabat el rodatge d'"El metralla", la història de mossèn Joan i el Metralla, dos personatges antagònics que es veuen obligats a passar bona part de la Guerra Civil Espanyola amagats a les mateixes golfes.

L'obra està protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera, com a Joan i el Metralla respectivament. És la primera vegada que pare i fill es troben, al cinema. També hi intervenen Mercè Pons (la Pepeta) i Cristina Brondo (Aurora). "El metralla" explica les contradiccions de la guerra del 36, però dona un enfocament a la manera de tractar la Guerra Civil -en clau de tragicomèdia- que és nou en l'audiovisual català. Tot i això, el film ofereix una mirada valenta i autocrítica cap a la Guerra Civil i alhora permet traslladar les generacions joves a fets quotidians d'aquella guerra.

Durant la Guerra Civil Espanyola les milícies comunistes i anarquistes de Barcelona inicien la repressió i els assassinats contra empresaris i religiosos. Un dia Paco el Metralla es torna a presentar a les golfes, però ara amb la intenció de quedar-s'hi. Els militants del POUM són perseguits pels del PSUC, tots ells comunistes però rivals polítics al mateix bàndol. La situació esdevé tragicòmica. El sacerdot i el comunista es reparteixen l'espai i es disposen a passar bona part de la guerra compartint uns escassos metres quadrats en clandestinitat. La Pepeta, que ha de procurar cuidar-los, esdevé l'autèntic àrbitre i líder moral del grup.

El rodatge va començar a principis de juliol, a Cerdanyola del Vallès, amb les escenes d'interior, en unes golfes, que són l'escenari més present de la pel·lícula. Les últimes escenes s'han rodat a Barcelona, a Ciutat Vella, amb tres dels protagonistes i una vintena de figurants.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut