Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les frases més destacades de l'actor a "Fake night"

Sergi López: "No m'atrevia a dir que era actor de cinema"

El de Vilanova i la Geltrú ha repassat amb Oriol Parreño la seva trajectòria i com veu el món de la interpretació, en una divertida entrevista en què ha parlat sense embuts

L'actor Sergi López ha protagonitzat l'entrevista impossible d'aquesta setmana al "Fake night". Un convidat d'alçada, molt reconegut dins del món de la interpretació, que ha fet que l'Oriol i el seu equip s'hagin hagut d'esprémer al màxim per mostrar el vilanoví com mai l'havíem vist fins ara. La seva feina, però, ha donat resultat, ja que Sergi López s'ha obert per complet, parlant dels seus inicis, de política, de la seva ciutat, del seu paper com a pare i, com no, de la seva professió. Aquí, un petit resum de l'entrevista i de tot el que ens ha dit:

L'excusa que li va canviar la vida

Tot comença quan, un dia, un Sergi López molt jove torna tard a casa i s'ha d'inventar una excusa perquè el seu pare no el castigui. Aquella frase que li surt del cap per tranquil·litzar-lo ha acabat sent clau per a la seva vida professional.

"Papa, arribo tard perquè he estat rumiant i he decidit que faré teatre."

El seu pare, incrèdul, va respondre: "Ah, vaja... Teatre o el que sigui, però fes alguna cosa!" No li va quedar més remei que apuntar-se a teatre i, ves per on, al final li va sortir prou bé.

L'actor Sergi López és el protagonista del cinquè "Fake night"

Sang de Vilanova

Com a actor, ha viatjat molt i ha passat llargues temporades fora de casa, però no es planteja la vida fora de Vilanova i la Geltrú, la ciutat que l'ha vist créixer.

"M'agrada molt anar a llocs que no conec, però mai m'he mogut d'aquí."

Un artista selectiu

"El 90% de la gent que es dedica a ser actor o actriu tenen molts problemes per trobar feina; jo sóc un afortunat. Em dedico a això i bastant sovint haig de dir que no a projectes."

López afirma que s'implica en projectes als quals troba un sentit o li remouen alguna cosa. En aquest aspecte sempre és crític, no s'hi val dir que sí a tot.

Un pare modern

El de Vilanova i la Geltrú ha parlat també de la seva vida familiar. En aquest sentit, s'ha mostrat com un pare proper i permissiu.

"Jo no els hi desitjo als meus fills que es casin! [...] Que viatgin, que facin altres coses, però, casar-se?"

Diu que creu en l'amor, però no en la cerimònia. De fet, tots els convencionalismes li fan mandra.

La república de Sergi López

Quan l'Oriol li pregunta si acceptaria una invitació per assistir a una celebració a la Casa del Rei, l'actor té molt clara la seva resposta.

"Jo no hi aniria! Aquestes coses dels protocols i les cases reials ens ho hem de petar d'una vegada, no estem obligats a seguir protocols quan no ens dona la gana!"

El dolent de la pel·lícula

Els seus inicis com a dimoni dels pastorets ha marcat la seva carrera professional, en què ha encarnat diversos personatges d'assassins, feixistes, etc.

"Això de fer de malvat és una descoberta per a un actor, és el més lúdic que hi ha. És una mena de joc de nens. Fer de bo és molt avorrit." 

El film que va descobrir Sergi López

"Harry és una pel·li que em va marcar molt. Era el primer paper de dolent que feia per cinema. Vaig fer 150 entrevistes i el coprotagonista en va fer dues."

Afirma que posar-se a la pell del dolent no és tan complicat, simplement no has de tenir empatia amb els personatges que interpretes: "No vaig a buscar coses dins meu, no li dono tantes voltes".

Un actor que no se'n considera

Sergi López és un gran defensor de la humilitat, sobretot en el sector de la interpretació, ja que és un món molt difícil.

"Fins que no vaig portar 10 pel·lícules no m'atrevia a dir que era actor de cinema. Amb els temps he anat assumint que potser sí que ho soc."

Creu que la línia entre l'èxit i el fracàs és molt fina en aquest món. Per tant, va amb peus de plom quan es tracta d'atribuir-se mèrits.

"Quan ets actor no pots no ser humil; has de ser humil perquè mai saps com poden sortir les coses. Un actor, quan està interpretant, mai sabrà si ho està fent bé o no."

El xató, sempre de la mare

El Sergi López està molt arrelat a la seva terra, i sobretot al menjar. Hi ha un aliment que per ell és imprescindible.

"Quan sé que he de dinar fora, no surto de casa sense un potet de xató de la meva mare."

Com acostuma a passar, com el de la mare no n'hi ha cap altre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut