Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les millors frases del periodista a "Fake night"

Josep Cuní: "No em suporto massa a mi mateix"

Oriol Parreño entrevista a Josep Cuní, conegut comunicador i mestre de periodistes

Ni a la primera, ni a la segona, ni a la tercera, ni tampoc a la quarta. Oriol Parreño continua sense complir el seu somni de fer història de la televisió. La seva entrevista a Josep Cuní, però, ens ha regalat moments molt divertits i algunes confessions. A "Fake Night" ha explicat la seva trajectòria i els seus pensaments.

Des de ben jove volia dedicar-se al món de la ràdio. Un dia va entrar a Ràdio Barcelona a preguntar què havia de fer per a treballar-hi. Va fer cas dels seus consells i es va apuntar a l'Escola de Ràdio Joventut, que li va obrir les portes de la ràdio. Uns mesos més tard, ja hi feia les pràctiques.

El seu pas al capdavant d'"Els matins de Catalunya Ràdio" va marcar un abans i un després en la forma de fer matinals

"Es tractava de fer ràdio normal per a un país que volia ser normal."

En canvi, mai ens ha dit bona nit i reconeix ser poc noctàmbul

"Les farres i les festes no estan fetes per a algú que ha d'anar a dormir aviat. Si el bar tanca a les deu de la nit, potser sí que el tanco. Tota la vida  he tingut son."

 

Josep Cuní, a 'Fake night': 'No em suporto massa a mi mateix'
 

Un fred que pela

Tots aquells que alguna vegada han estat entrevistats per en Cuní tenen una cosa en comú: han passat fred. Ell té clar que una baixa temperatura és ideal per a fer bé la seva feina i evitar, entre d'altres, la suor.
 
Ha tingut l'oportunitat d'entrevistar tota mena de personatges. Recorda algunes entrevistes amb molta estima i d'altres, amb una mica menys: 

"He tingut entrevistes tenses perquè m'ha semblat indignant que la persona entrevistada prengués el pèl a tothom." 

La fama de la tele

Després de molts anys a la ràdio va fer el pas a la televisió, un canvi que va anar molt més enllà de l'àmbit professional.

"Quan vaig començar a fer televisió, vaig notar que deixava de tenir vida privada." 

Mai li ha agradat la fama i sempre ha tocat de peus a terra.

"Acabes de sortir d'un plató de televisió, on has tocat el cel amb les mans, i al cap de un quart d'hora ets al supermercat comprant paper de vàter: aquesta és la p*** realitat".

Josep Cuní, a 'Fake night': 'No em suporto massa a mi mateix'
 
Crític amb la falta de rigor
 
Fent una mirada enrere a la seva trajectòria, Cuní analitza com ha canviat la forma de fer periodisme i és molt crític amb la situació actual.

"Ara estem en un moment en què la propaganda ja supera la informació". 

Té clar que el periodisme no s'ha de posicionar ni mullar en temes d'ideologia i creu que, malauradament, avui en dia ja s'han pervertit aquestes premisses.
 

Secrets per una bona entrevista

"He fet més de 12.000 hores de directe". 

Després de tants anys d'experiència, Cuní ha aprés que una bona entrevista ha d'estar molt ben preparada, s'ha de saber a qui s'entrevistarà i s'ha d'estar obert a respostes inesperades. Aquí un avís per a l'entrevistador.

"T'has deixat moltes preguntes, però jo m'he deixat moltes més respostes, fins i tot quan et pensaves que t'estava responent el que volies".

Josep Cuní, a 'Fake night': 'No em suporto massa a mi mateix'
 

Queda Cuní per estona

Josep Cuní creu que ha d'afluixar el ritme, però no pensa en parar la màquina
"No em plantejo la jubilació, tinc ganes de continuar fent moltes coses." 
Es considera una persona molt exigent, sobretot amb si mateix. Això, diu, no li ha permès gaudir prou de tot allò que feia i no ha estat fins després de molts anys que ha après a conviure en pau amb aquest sentiment de la responsabilitat.

"No em suporto massa a mi mateix."

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut