Divendres, a les 23.10, a TV3

"Èxode", de la batalla a la frontera

La història dels que van voler travessar la frontera per fugir de l'horror

Principis del 1939. Després de la desfeta a la batalla de l'Ebre, la població civil republicana va començar una fugida massiva cap a França. A dones, nens i vells, s'hi van afegir els milers de soldats republicans que, a poc a poc, i veient que s'acostava la derrota, anaven desertant. Aquesta és la història d'un viatge emprès per més de 460.000 persones; és la història de tots aquells que van fugir i van deixar enrere la seva vida a la recerca d'una nova llar.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Producció: Televisió de Catalunya, Set Màgic Audiovisual, Enciende TV, i producció associada de Nèmesis Media i ImpulsaFilm, amb la participació de Canal Sur Radio y Televisión S.A, À punt i Aragón TV i la col·laboració d'ICEC, Ara Lleida! i Centre Experimental de la Cinematografia i Les Arts Audiovisuals de Catalunya, 2019
Director: Román Parrado
Guionista: Eduard Sola
Director de fotografia: Adrià Pastor
Producció executiva TVC: Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas
Productor executiu Set Màgic Audiovisual: Oriol Marcos
Intèrprets: Roser Tapias (Maria), Marcel Borràs (Guillem), Joan Amargós (Antoni), Òscar Muñoz (Pertegàs), Marta Aguilar (Nieves), Zoe Stein (Paula), Lucía Esteban (Victoria), Paul Berrondo (Octavi), Ivan Benet (Joanet), Manuel Morón (Ramon) i Ma. Alfonso Rosso (Asunción)

Anar al contingut