El Pol (Carlos Cuevas), personatge de "Merlí"
El Pol (Carlos Cuevas), personatge de "Merlí"
Qüestionari als actors de la sèrie

Examen final al Pol de "Merlí"

Hem plantejat als joves protagonistes de "Merlí" un petit test. Aquestes són les respostes del Carlos Cuevas, el Pol a la sèrie

  • Quina ha sigut per tu la millor escena de la sèrie?

Per mi, una de les millors escenes de la sèrie és la del capítol nou en què el Merlí i l'Ivan conversen en un terrat. Pel que s'hi diu, per com es diu, per la serenor i per les interpretacions.

  • Quin és el teu personatge preferit de "Merlí"? Per què?

El meu personatge preferit de "Merlí" és el Joan, per la grandesa del seu recorregut emocional al llarg de la sèrie, per la metamorfosi del personatge i pel doble joc de rols en el seu comportament a l'escola i a casa. És un dels personatges que més i millor influencien l'arribada del Merlí.

  • Quina és la teva cita preferida del Merlí?

Al llarg d'una discussió entre el Merlí i el pare del Joan a la cuina de l'institut, durant el capítol dotze, el Merlí diu (en referència al Joan): "No el deixis estar, deixa'l ser". Penso que resumeix a la perfecció el mètode pedagògic del protagonista de la sèrie i pot servir de model educatiu a pares i alumnes pel que fa al tracte amb els adolescents.

  • Amb quin moment et quedes del teu personatge durant la temporada?

Amb la baralla del Pol i l'Òscar a la sala d'exposició de taüts després de la mort de l'àvia. Perquè transmet la duresa del clima familiar, perquè el Pol deixa de jugar el rol de líder per veure's en la pell del germà petit, desprotegit de tot i tothom, i perquè tracta de manera molt fidel la realitat d'un panorama de precarietat econòmica.

  • Quin projecte de treball tens entre mans?

Hi ha coses que encara és massa d'hora per parlar-ne, però el que sí que és segur és que al maig seré a La Seca Espai Brossa fent "Romeu i Julieta".

  • Quin és el teu filòsof preferit? Per què?

Nietzsche, per posar sobre paper un nou model de societat del qual encara no hem estat capaços de fugir ni hem pogut trencar. Per la seva capacitat de síntesi pel que fa al present absolut.

 

Vols veure els exàmens dels altres peripatètics?

Test als peripatètics

Anar al contingut