Viu les actuacions sobre l'escenari

Portem l'"Eufòria" a un altre nivell: viu una experiència 360º immersiva

A partir d'ara, les actuacions més espectaculars d'"Eufòria" també es podran veure en 360º i en 3D. Una nova manera de gaudir del programa des de sobre de l'escenari que comença amb la Scorpio i el seu "Abcdefu"

"Eufòria" s'ha convertit en un autèntic fenomen... i no és cap secret que les seves actuacions, amb interpretacions ja mítiques, hi tenen molt a veure. Al plató del programa, hi hem vist de tot: des de ballarins en patinet a la Triquineta, passant per coreografies al llit, castellers o una gàbia gegant. T'imagines poder estar al mig de l'escenari i sentir el que senten els concursants? Eufòrics i eufòriques: ara és possible! 

Hem situat una càmera de 360 graus sobre l'escenari durant alguns dels números més espectaculars del programa. I què hem aconseguit? Una experiència immersiva com mai l'havies vist: a partir d'ara, pots gaudir de les actuacions des del mateix escenari i, a més a més, pots portar la teva mirada allà on vulguis. Així, per exemple, tens l'oportunitat de seguir al concursant, als ballarins, l'operador de càmera que et passa amb una steadycam pel costat... o bé dirigir l'atenció cap a les butaques on seuen els concursants, i veure com ballen o animen el seu company. També es pot mirar al jurat (quin morbo!) i veure quines són les seves reaccions...

 

Amb aquesta nova proposta, pots personalitzar en tot moment la direcció del vídeo de manera interactiva, per no perdre't cap detall de l'actuació des de diferents perspectives. 

​El vídeo amb què estrenem aquesta experiència és l'actuació de la Scorpio a la gala 10: "Abcdefu". Simulant la classe d'una escola, la concursant es mou entre les taules que formen una passarel·la per on camina. Una actuació que el jurat va definir com "per treure's el barret" i que la va fer seure durant part de la gala a la cadira de favorita. Què tal viure-la ara des d'un punt de vista diferent? 

Què necessites per veure-ho?

No és absolutament necessari disposar d'unes ulleres de realitat virtual per poder gaudir de l'experiència. Si es tenen, es pot veure l'actuació en 3D estereoscòpic, cosa que proporciona una sensació immersiva d'alt nivell. Però també es pot veure el vídeo des d'un ordinador o un telèfon mòbil. En aquest cas, el visionat és en 2D i s'ha de moure el visor (amb ratolí o movent el mòbil) per dirigir el punt de vista en la direcció que es vulgui. Ja us ho advertim: això és dur l'"Eufòria" a un altre nivell!

Una experiència pilot dins l'àmbit del projecte ViVIM

Aquesta experiència es duu a terme gràcies al projecte ViVIM, una iniciativa d'àmbit català, finançada per ACCIÓ, en què participa la CCMA i que treballa per oferir experiències immersives innovadores aprofitant el potencial de les noves tecnologies. I2Cat, amb col·laboració amb la CCMA, ha desenvolupat un nou reproductor de continguts immersius 360º que permetrà optimitzar l'experiència adaptant-se a les capacitats i possibilitats dels diferents dispositius com ara telèfons mòbils, ordinadors o ulleres de realitat virtual. Alhora, el reproductor incorpora noves tecnologies que permeten una visualització més interactiva i que en breu oferirà en una segona fase del pilot.

Anar al contingut