Fins on mentiries, per amor?

Estrenem "El despertar", una història triplement apassionada

Una pel·lícula per a televisió escrita per David Castillo, dirigida per Kiko Ruiz Claverol i protagonitzada per Lluís Marco, Natàlia Barrientos i Jordi Vilches. Una veritable mostra d'amor, generositat i suport a través del futbol del Barça

21 de febrer del 2015. La Martina i el seu avi, el Pau, són a casa veient el Barça-Màlaga amb la passió habitual que, com a culers fins al moll de l'os, viuen cada partit. Des que els pares de la Martina van morir en un accident de cotxe, neta i avi viuen junts i es cuiden l'un a l'altre.

El Pau rondina i la Martina intenta animar-lo: està convençuda que almenys aquella primavera tindran grans alegries. Tot i així, ell pateix, com a bon "tribuneru", amb l'evolució del partit contra el Màlaga. Aquella nit, el Pau té un atac i entra en coma. Uns mesos després, es desperta. Els metges expliquen a la Martina que el seu avi té pèrdues parcials importants de memòria i que cal tractar-lo amb molta cura. Res de males notícies, es tracta que visqui envoltat de felicitat.

La Martina s'inspira en una pel·lícula que li encanta, "Goodbye, Lenin", per crear la solució perfecta: aprofita que fa pràctiques a Barça TV per aconseguir imatges de tota la temporada del Barça 2014-2015 i en va passant els moments més destacats a l'avi, com si els visquessin en directe. Reviuen el debut de Suárez i de Rakitic, els grans fitxatges de l'estiu del 2014. La Martina li ha d'ensenyar al Pau a pronunciar bé el nom del croat. Reviuen el 6 a 0 contra el Granada o la victòria per 3 a 1 davant l'Ajax, en partit de Champions.

La Martina s'inventa tot un món ideal per no donar cap ensurt al seu avi. En aquest món, fins i tot, els seus pares no són morts, sinó que han marxat de vacances. I, naturalment, neta i avi reviuen tots els triomfs del Barça d'aquella temporada inoblidable com si estiguessin succeint en directe.

El veí de sota, un "il·luminat", fan del rock i de la festa, que de tant en tant els visita, serà el còmplice de la Martina.

El Barça 2-Madrid 1 de la Lliga, el 0-1 al Vicente Calderón i com, gràcies al gol de Messi, el Barça guanya la Lliga el 17 de maig del 2015. També reviuen el 3 a 1 de la final de Copa al Camp Nou i, finalment, la conquesta de la cinquena Champions a Berlín.


Els protagonistes

Lluís Marco és l'avi Pau, home vidu, d'uns 70 anys, que viu amb la neta.


Natàlia Barrientos és la Martina, noia soltera, de 24 anys, periodista i neta de l'avi Pau.


Jordi Vilches és en Quim, home solter, d'uns 35 anys, músic i veí de l'avi Pau i la Martina.

 

Crèdits

Director: Kiko Ruiz Claverol
Guionista: David Castillo
Director d'art: Pau Estella
Cap de so: Efrem Carbó
Maquillatge i perruqueria: Mary Jo
Cap de vestuari: Maria Tuset
Directora de producció: Irene Puig-Sedó
Producció Barça Studios: Laura Busto
Documentació Barça Studios: Marc Brau i Anna Oms d'Alòs-Moner
Director de fotografia: Alberto Borque
Muntador: Lluís Rico (AMMAC)
Productora executiva Brutal Media: Arlette Peyret
Productor Brutal Media: Raimon Masllorens
Productors executius: Paco Latorre i Josep M. Farràs
Idea original: Raimon Masllorens
Fotògraf: German Parga

Una producció de Barça Studios, amb el suport de Brutal Media i la participació de TV3.

Anar al contingut