Del 27 de gener al 7 de febrer, Rotterdam, Països Baixos

Estrena d'"Informe general II. El nou rapte d'Europa" i "Oleg y las raras artes" a Rotterdam

"Informe general II. El nou rapte d'Europa", dirigida per Pere Portabella amb producció de Films 59, i "Oleg y las raras artes", d'Andrés Duque i produïda per Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de TV3, s'estrenen a l'IFFR, l'International Film Festival Rotterdam.

La 45 edició de l'IFFR, l'International Film Festival Rotterdam, que se celebra a la ciutat belga del 27 de gener al 7 febrer és el marc on tindrà lloc l'estrena internacional dels dos documentals de producció catalana.

 

"INFORME GENERAL II. EL NOU RAPTE D'EUROPA"

Rodat entre 2014 i 2015, "Informe general II. El nou rapte d'Europa" participa en el programa del festival "Pere Portabella & La Escuela de Barcelona" de la secció "Deep Focus 2016". Després del seu pas per Rotterdam, el nou film dirigit per Pere Portabella i produït per Films 59 arribarà a les sales de cinema de l'estat espanyol el pròxim 5 de febrer. El mes passat, el 3 de desembre, el director va presentar la pel·lícula a la Filmoteca de Catalunya en el cicle "Portabella cronista".

El dissabte dia 30 de gener, Pere Portabella farà una "master class" per parlar de la seva obra, amb la presència d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya.

 

Sinospi 2
Portabella proposa la segona part d'un dels seus títols històrics, l'"Informe general para algunas cuestiones de interes para una proyección pública", que el 1976  treia el cap a l'inici del procés de transició política després de la mort de Franco. Aquest segon "informe" es fa dins el marc d'una profunda crisi sistèmica d'ordre cultural, econòmic, financer, polític i energètic. Però sobretot constata com sorgeix de la crisi un nou protagonisme ciutadà, que consisteix ni més ni menys que en la recuperació de la política per part de la gent del carrer.
 

Web 
Facebook
Twitter

 

 

"OLEG Y LAS RARAS ARTES"

"Oleg y las rares artes" participa en la secció oficial "Voices Main Programme2016" del festival de Rotterdam. Dirigida pel cineasta hispano-veneçolà Andrés Duque, conegut per "Iván Z" o "Color perro que huye" i Premi Ciutat de Barcelona per "Ensayo final para utopía", es tracta d'una producció Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de TV3. L'estrena a Espanya tindrà lloc al febrer al Festival Punto de Vista de Navarra.

 

Sinopsi
Oleg Nikolaevich Karavaichuk als seus 89 anys continua sent una figura controvertida i enigmàtica per la cultura russa. Qui és aquest home que sembla tret d'un conte de Gogol? És potser un servent del Tsar Nikolas II a qui li va ser confiat el piano del palau per mantenir viu l'esperit d'altres temps? Oleg desafia amb el seu art la identitat del seu país transformant-se i reinventant-se a cada instant.


 

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut