Divendres 18 de novembre

Estrena d'"In the same boat", "Je suis le peuple" i "Omega"

Divendres arriben a les sales tres propostes documentals. "In the same boat" aborda la desaparició del treball deguda als avenços tecnològics i la renda bàsica com una possible solució amb entrevistes a personalitats rellevants com el sociòleg Zygmunt Bauman o l'expresident de l'Uruguai José Mujica. El premiat "Je suis le peuple" documenta els canvis experimentats a Egipte des de la Primavera Àrab, i "Omega" retrata un projecte musical trencador dels anys 90 que va fusionar el rock i el flamenc amb adaptacions de poemes de Federico García Lorca i temes de Leonard Cohen.

"IN THE SAME BOAT" ("DINS EL MATEIX VAIXELL")

Davant una realitat incerta i agitada, "In the same boat" analitza noves idees, com la renda bàsica o la repartició del treball, a través del testimoni de pensadors, filòsofs, economistes de primer ordre mundial i gent anònima. Hi intervenen Zygmunt Bauman, José Mujica, Serge Latouche, Anthony B. Atkinson, Mauro Gallegati, Erik Brynjolfsson, Daniel Raventós, Nick Hanauer, Mariana Mazzucato, Ruther Bregman i Àlex Brendemühl.

Rudy Gnutti dirigeix aquesta producció de Pere Portabella-Films 59, Ancora Música i Nao Cinematogràfica. S'estrena divendres, 18 de novembre, als Cines Verdi de Barcelona. Mentre estigui en cartellera, s'organitzaran col·loquis i debats sobre els temes de què tracta el film. El primer serà dissabte, 19 de novembre, a les 20.00, i comptarà amb la presència del director, Rudy Gnutti, i l'economista Daniel Raventós, fundador i president de la Red Renta Básica. És un dels experts internacionals sobre aquest tema. Presentarà el debat Gerardo Pisarello, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, on dirigeix l'Àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica.

 

 

Més informació
Facebook     https://www.facebook.com/inthesameb/
Twitter          @inthesameb

 

 

"JE SUIS LE PEUPLE" ("JO SÓC EL POBLE")

"Je suis le peuple" ("Jo sóc el poble") acumula més de vint guardons i ha estat seleccionat en més de noranta festivals. El primer llargmetratge d'Anna Roussillon va copsar els canvis polítics a Egipte arran de l'esclat de les manifestacions antigovernamentals del 2011 a través de la mirada d'un humil pagès del sud del país que segueix la situació als mitjans de comunicació. Un diàleg que es manté durant tres anys de rodatge.

S'estrena divendres, 18 de novembre, a Zumzeig Cinecooperativa, a les 19.30, amb presentació i col·loqui a càrrec d'Andreu Roses, de l'ONG Sopepau.  

 

 

 

"OMEGA"

Després de l'estrena mundial d'"Omega", el 27 d'octubre en la inauguració del festival Beefeater In-Edit, divendres, 18 de novembre, arriba a les sales el documental dirigit per José Sánchez-Montes i Gervasio Iglesias que narra la gènesi i creació del projecte que va trencar esquemes els anys 90. "Omega" va fusionar el flamenc i el rock a través d'Enrique Morente i Lagartija Nick, que van unir la poesia de Federico García Lorca i les partitures de Leonard Cohen.

També s'estrena divendres, 18 de novembre, als cinemes de Barcelona Balmes Multicines i Yelmo Cines Icaria.

 

 

 

"HOMO MONTSERRATINUS"

El documental es presenta a Barcelona als Cinemes Texas dijous, 17 de novembre, a les 22.00. Una producció de Samuntanya Filmets dirigida per Samuel Colomer, escalador, realitzador expert en l'audiovisual a alta muntanya i bomber en actiu. El film tracta de la involució humana a través de la història de l'escalada a la muntanya de Montserrat. Hi apareixen grans noms de l'escalada a Catalunya, com Josep Manuel Anglada, pioner català al nord d'Eiger als anys seixanta, juntament amb Jordi Pons.

 

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut