Aida Folch i Víctor Amela compartint un àpat a "Estranyes parelles"
Aida Folch i Víctor Amela compartint un àpat a "Estranyes parelles"

Una taula parada en un lloc de postal. Un dinar excel·lent. Dos convidats que saben que van a un àpat, però no saben amb qui el compartiran. Aquests són els ingredients d'"Estranyes parelles", el programa de converses que estrena TV3 el 12 de juliol a les 22.30.

Produït i presentat per Llucià Ferrer, aquest no és un programa d'entrevistes, sinó de converses. Habitualment, a les entrevistes, el presentador pregunta el que toca preguntar i l'entrevistat respon el que toca respondre, cosa que provoca una conversa artificiosa. Aquí es busca que els convidats surtin del seu registre habitual i es mostrin al natural, sense xarxes, i siguin descoberts per l'espectador. Per això se'ls deixa sols, sense presentador. Només dues persones estranyes entre elles que s'han de descobrir mútuament i han de deixar que la conversa els porti allà on els interessi.

Les parelles són personatges molt coneguts al nostre país, però que sempre pertanyen a àmbits diferents. Són, doncs, "Estranyes parelles" no només perquè són estranys entre ells, sinó perquè procedeixen d'entorns ben contrastats. Això sí, són sempre gent amb una motxilla vital ben carregada, que, per tant, seran grans conversadors.

El paper de Llucià Ferrer és un pas endavant en la carrera del presentador manlleuenc. Veurem un Llucià més reflexiu i madur, que deixa el protagonisme als convidats apartant-se perquè la conversa flueixi sense mediadors. En aquest sentit, en Llucià exerceix de no-presentador i és l'encarregat de portar els convidats fins al dinar. Els hi porta en cotxe, d'un en un, i el trajecte l'aprofita per xerrar-hi. Un cop el dinar està a punt, en Llucià presenta els dos convidats i es retira. S'incorpora al final de l'àpat per fer el cafè i rematar la conversa.

A banda, però, en Llucià serà present com a veu en off del programa. Així, durant la conversa, quan els convidats treguin un tema sucós, la veu en off d'en Llucià pausarà el diàleg per conduir-nos a un vídeo de caràcter reflexiu, amb un punt irònic i oníric, que giri al voltant de la idea que han llençat els convidats i els permeti paladejar-la.

En aquest país, per la seva imponent tradició gastronòmica, les grans converses es fan al voltant d'una taula. Per aquest motiu, la cuina també té un lloc destacat en el programa. Alguns dels xefs més prometedors del país seran els encarregats de preparar els àpats, que, a més, es produiran en entorns del nostre país d'una bellesa indiscutible. Els Jardins de Santa Clotilde, a Lloret de Mar, unes vinyes de Sant Sadurní d'Anoia, la Torre de Solsona, a la Seu d'Urgell, el castell d'Hostalric o el monestir de Poblet són només alguns dels espectaculars racons on es desenvoluparan les converses.

"Estranyes parelles" és el primer programa produït per la productora de Llucià Ferrer a TV3 i significa el seu retorn a la cadena després de "Menú degustació". El presentador i productor exerceix de codirector al costat de Toni Mata, creador del format. L'excoordinador de guió de Buenafuente i "El Hormiguero", i guionista d'"El lloc dels fets", "Com va la vida?" o "Còmics" també s'encarrega del guió. L'acurada posada en escena del programa va a càrrec de la realitzadora Eva Alimón ("Bogeria a la pastisseria", "Menú degustació").

Les parelles del programa no deixaran ningú indifirent. ¿De què parlaran…

Pilar Rahola i Nacho Vidal?

Santi Balmes i Marc Giró?

Aida Folch i Víctor Amela?

Nani Roma i Carme Ruscalleda?

Marta Torné i Màrius Serra?

Sor Lucía Caram i Pau Riba?

Gonzalo Bernardos i Isona Passola?

Judit Mascó i Rosa M. Calaf?

Àlex Corretja i Alguer Miquel?

 

Què els importa de veritat? Què els interessa? Com funciona aquest experiment de fer una cita a cegues per conversar? Una monja parlant del desig sexual, un cantant parlant de depilació femenina, una escriptora explicant el moment en què la seva filla s'assemblava a Déu, un actor porno parlant d'educació, un pilot parlant de la felicitat…

Tot això ho descobrirem a l'"Estranyes parelles", un programa maièutic de "slow food "i "slow tv" per recuperar el plaer per la conversa.

Anar al contingut