"Estiu 1993", guardonada amb dues Medalles CEC

La producció, amb participació de TV3, "Estiu 1993", de Carla Simón, ha tornat a ser guardonada, aquest cop, pel Cercle d'Escriptors Cinematogràfics. En la 73a edició de la gala de les Medalles CEC, ha rebut el premi a la millor directora revelació i millor guió original.

La multipremiada òpera prima, amb participació de TV3, "Estiu 1993", dirigida per Carla Simón, ha estat guardonada amb dos premis: Medalla per directora revelació i Medalla per guió original. La 73a edició de les Medalles del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics (CEC) ha tingut lloc aquest dilluns a Madrid.

El CEC és una organització espanyola fundada el 1945 que reuneix informadors, escriptors i crítics cinematogràfics amb l'objectiu de crear, donar suport i difondre activitats culturals vinculades a les diverses facetes del cinema.

Aquest últim premi s'afegeix a una llarga llista de reconeixements internacionals, entre els quals hi ha el de la Berlinale d'Alemanya, els Premis Fènix de Mèxic, el Buenos Aires Independent Film Festival (BAFICI) i l'Odesa International Film Festival d'Ucraïna. També ha estat premiada al Festival de Màlaga amb la Bisnaga d'Or, i com a Millor Pel·lícula Dramàtica als Premios Feroz.

Als X Premis Gaudí va ser una de les grans triomfadores de la nit amb cinc premis: millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor actriu de repartiment (Bruna Cusí) i millor muntatge (Ana Pfaff i Dídac Palou).

A més d'aquestes distincions, el film opta a vuit nominacions als Premis Goya, que se celebraran aquest cap de setmana.

 

"Estiu 1993"

Frida és una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu, Frida, el seu oncle Esteve, la seva tia Marga i la seva cosina Anna, la seva família adoptiva –tots junts– s'aniran descobrint. L'Esteve i la Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. Frida, aparentment, accepta la nova situació, de seguida els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

tv3.cat

 

Anar al contingut