Anar a la navegació principal
Art i cultura

Un arxiu europeu amb 60.000 vídeos

La caiguda del mur de Berlín és un dels seixanta mil documents, entre vídeos, fotos i enregistraments sonors, que, de moment, aplega el portal euscreen.eu

La caiguda del mur de Berlín és un dels seixanta mil documents, entre vídeos, fotos i enregistraments sonors, que, de moment, aplega el portal euscreen.eu. Es tracta d'un arxiu públic de la història social, política i econòmica dels segles XX i XXI creat per trenta-una institucions de vint-i-dos països europeus.

TV3 també hi col·labora; i el departament de documentació hi ha aportat del seu arxiu -fins ara- més de tres mil vídeos, com ara el "30 minuts" dedicat a la captura del Vaquilla, l'any 1984.



De fet, Televisió de Catalunya és - de moment- l'única televisió d'àmbit espanyol que hi participa en aquest projecte d'Euscreen.

El portal acaba de convocar un concurs per triar els dotze vídeos preferits pels usuaris. Els votants podran guanyar dotze vals de 30 euros per gastar a Amazon. Per votar només cal indicar l'URL del document que triem, i defensar la nostra elecció en un màxim de vint paraules en anglès. Entre els votants, un jurat triarà els dotze guanyadors. El termini de la votació s'acaba el 24 de febrer a les 12.00.

Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts