Anar a la navegació principal
Dades i xifres

Tots sobre les eleccions europees

Quan ja falta menys d'un mes per les eleccions europees, els portem un portal que potser els despertarà l'interès per un comicis que, habitualment, aixequen poques passions

Quan ja falta menys d'un mes per les eleccions europees, els portem un portal que potser els despertarà l'interès per un comicis que, habitualment, aixequen poques passions. L'optimisme del portal comença pel títol: sexyeurope; i és que els seus responsables pensen que la Unió Europea pot ser sexi, és a dir, atractiva, i que val la pena que tots participem per decidir el seu futur.

La web recull totes les notícies que la convocatòria electoral va generant, però va molt més enllà i vol parlar de totes les qüestions que envolten les institucions europees des d'un punt de vista atractiu i desenfadat. També generen contingut propi molt interessant, com ara un estudi sobre l'ús que fan els eurodiputats de les xarxes socials, enquestes o entrevistes amb polítics o personatges curiosos com ara el Capità Europa. Fins i tot tenen una secció, anomenada "EU for Dummies", en què expliquen de forma ben entenedora la feina dels grups polítics i dels eurodiputats.Els creadors de "sexyeurope" són sis exalumnes de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra (Eduardo Martínez, Rubén García, Carol Fernández, Guillem Manso, Esther Gabarró i Albert Dalmau), en una iniciativa sense ànim de lucre. El seu objectiu és "despertar l'interès de les noves generacions pel prometedor futur polític que ofereix Europa" i afegeixen que "davant la desafecció política i l'allunyament cap a les institucions europees, sexyeurope defensa i vol mostrar que la Unió Europea és sexi". La web va arrencar 100 dies abans de les eleccions del 25 de maig.

Aquí podeu llegir una entrevista amb els seus creadors.
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts