Anar a la navegació principal
Dades i xifres

Tot sobre el canvi d'hora

S'han recordat de canviar l'hora?. A Cambio horario ens expliquen detalladament la història d'aquest costum internacional, per què es fa i els presumptes avantatges d'estalvi energètic..

S'han recordat de canviar l'hora?. A Cambio horario ens expliquen detalladament la història d'aquest costum internacional, per què es fa i els presumptes avantatges d'estalvi energètic... I que són motiu reiterat de controvèrsia. S'explica la història del canvi d'horari a Espanya i es detalla quan s'ha fet cada canvi i en quines dates és previst que hi hagi els pròxims, fins al 2015. Ens dóna accés, a més, a un mapamundi on podem veure fàcilment l'hora exacta i actual de tots els països i veure que no sempre els fusos horaris coincideixen amb la geografia. Hi ha casos curiosos, com el de la Xina, travessada per quatre fusos horaris, però que, en canvi, té sempre la mateixa hora a tot el seu territori nacional. En canvi, Rússia bat tot els rècords, ja que acumula fins a nou zones horaries (després de l'últim canvi, ja que fins l'any passat en tenia onze).

També tenim els mapes continent per continent. Hi trobem informacions curioses com ara que al Brasil, la part nord del pais no canvia l'hora, i la part sud, sí; que hi ha dos estats dels Estats Units: Hawaii i Arizona, que no toquen l'hora mai; i que només a tres països africans: Egipte, el Marroc i Namíbia, es fa el canvi d'hora. A Europa, en canvi, ho fa tothom, excepte els islandesos, que no toquen el rellotge. Ah, i per acabar-ho d'embolicar, no tots els països que canvien l'hora ho fan al mateix temps... Als Estats Units, per exemple, es va fer fa dues setmanes. En aquest altre mapa, publicat a la Viquipèdia, hi podem veure molt gràficament els països que apliquen el canvi horari (en color blau), els que l'aplicaven i ja no ho fan (en taronja), i aquells que no l'han aplicat mai (en vermell).


ALTRES ENLLAÇOS

L'horari d'estiu, a la Viquipèdia
Quehoraesen
Hora.es
Worldtimeserver (en anglès)
Time and date (en anglès)
Greenwich mean time (en anglès)
Rellotge gegant a time.is
L'hora exacta (UTC)
Com funciona el rellotge atòmic
Husos horaris del Món, a la Viquipèdia

Espais Internet sobre astronomia l'hora i rellotges
Espai Internet 28/03/2010: Rellotges curiosos
Espai Internet 25/10/2009: L'hora, en català
Espai Internet 29/03/2009: El rellotge humà
Espai Internet 29/03/2009: L'hora catalana (i l'anglesa)
Espai Internet 29/03/2009: Rellotges virtuals
Espai Internet 29/03/2009: Rellotge "manual"
Espai Internet 26/10/2008: Canvi d'hora, sí o no?

Ampliació enllaços 11/04/2011
Mapa interactiu de les zones horàries al Món (en anglès)
L'experiència a Indiana (EEUU): Un estudi assegura que l'horari d'estiu no estalvia res
Com llegir un rellotge binari
Rellotge binari online gegant (en anglès)
\rRellotge binari online (en anglès)
Sillyclocks - 11 rellotges diferents (en anglès)
Fòrums d'aficionats als rellotges
HablemosdeRelojes
Relojes especiales
Foro de relojes
Relojesparatodos
Relojistas
Inforeloj
Watchuseek (en anglès)
Watchtalk (en anglès)
Poor man's watch forum (en anglès)
Bigwatchforum (en anglès)
Timezone (en anglès)
The Seiko and Citizen watch forum (en anglès)
E-watches - Online & ontime news (en anglès)
Oceanic Time - Blog de rellotges de submarinista (divers) (en anglès)
Scubawatch - Blog de rellotges de submarinista (divers) (en anglès)
The Dive Watch Connection fòrum (en anglès)
Montresdeplongee - Fòrum de rellotges de submarinista (en francès)
Rànking de tots els fòrums i webs de rellotges
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts