"Espai Internet" és una de les referències per als espectadors catalans a l'hora de buscar informació sobre el que es pot trobar a la xarxa. Des de les pàgines amb eines útils per navegar fins als millors vídeos penjats, els blogs més interessants, les pàgines web més divertides i curioses, o les últimes aplicacions per a mòbils i tauletes. "Espai Internet" ja ha recollit més de 1.200 propostes, amb una especial atenció a les que tenen el punt d'origen a Catalunya.

Un dels principals criteris a l'hora de destacar una web o un blog és que pugui ser útil o interessant per a la majoria de l'audiència, ja que "Espai  Internet" no s'adreça als especialistes, sinó a la gent que utilitza la xarxa com un mitjà d'informació més, sense necessitat de ser-ne experts. En aquest sentit, els responsables del programa actuem com a "exploradors" de l'infinit món de la xarxa, garbellant, valorant, triant i oferint la informació de manera entenedora, per destacar i fer arribar als seus seguidors el que realment els pugui aportar algun valor afegit, sempre des de la perspectiva i la voluntat d'un servei públic.

"Espai Internet" és un dels pocs programes dedicats a la xarxa que es poden trobar actualment als mitjans audiovisuals a escala estatal. Pel que fa a la seva presentació, "Espai  Internet" es caracteritza per un tractament gràfic agosarat i un muntatge dinàmic.
 
"Espai Internet" va néixer l'abril del 2007 a iniciativa del director del "Telenotícies Cap de Setmana", Joan Carles Peris, que volia incorporar a l'informatiu una secció fixa que informés de manera regular de les diverses novetats que hi havia a l'entorn de la xarxa. A partir del 2008, "Espai  Internet" es va convertir, també, en un blog al portal de notícies 324.cat, amb la intenció de recollir els textos i vídeos dels reportatges i, a més, aportar molta més informació de cada tema i molts enllaços web de referència. Al blog hi ha tots els posts (amb el vídeo, text i enllaços) de l'"Espai Internet" emesos d'abril del 2007 a maig del 2016. A partir del maig del 2016, tots els posts de l'"Espai Internet" han passat a publicar-se dins d'aquesta web.
 
Durant aquests anys, el premi més important ha estat la bona resposta de l'audiència televisiva i dels seguidors del blog i de les xarxes socials, però el programa també ha tingut altres reconeixements:
 
  • "Espai Internet" ha obtingut el Premi Blocs Catalunya, en la categoria de Noves Tecnologies, l'any 2010
  • El Premi en Innovació en Mitjans de Comunicació-Internet, atorgat per la Corporació Industrial Tecnàlia, del País Basc, l'any 2011
  • Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), el 2012
Anar al contingut