Anar a la navegació principal
Apps

Juguem a vèncer la sida

I avui acabem jugant! L'aplicació "Epidemia, The Game" és el primer joc per a mòbil i tauleta, en què l'objectiu és lluitar i acabar amb el virus de la sida

I avui acabem jugant! L'aplicació "Epidemia, The Game" és el primer joc per a mòbil i tauleta, en què l'objectiu és lluitar i acabar amb el virus de la sida. El protagonista és el Pitu, que, armat amb preservatius i medicaments, haurà de derrotar els malvats virus i altres enemics que l'amenacen. La lluita no es fa només a la pantalla, sinó també a la vida real, ja que el cost d'aquesta app, 0,99 cèntims, es destina íntegrament a la investigació de la malaltia.

Dimarts, com cada 1 de desembre, va ser el Dia Internacional de la Lluita Contra la Sida i es van fer públiques dades que indiquen que encara som lluny de vèncer la malaltia. L'últim informe indica que la sida encara és la segona causa de mort entre els adolescents de tot el planeta. El joc "Epidemia, The Game" ha estat ideat i desenvolupat per la Fundació de Lluita contra la Sida.L'app està disponible per Android i per iPhone, i també per a Facebook. Com a curiositat cal dir que mentre el protagonista de la versió per a Android és obertament un petit penis, i el seu nom és "Pitu", en la versió d'Apple els desenvolupadors s'han hagut d'adaptar a les polítiques de contingut de la companyia i l'han hagut de "camuflar" dotant-lo de coll i posant-li una gorra i un banyador, a més de canviar-li el nom pel de "Tupi". Un altre canvi és que mentre el Pitu es defensa amb preservatius, el Tupi ho ha de fer amb uns paraigües.

Tot i que habitualment "Espai Internet" no recomana webs o aplicacions que suposin un cost per a l'usuari, en aquest cas hem considerat que valia la pena fer una excepció, ja que la recaptació íntegra de la venda es destina a finalitats benèfiques.

Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa.

L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio.

Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit... 

També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007.

Premis:

L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC).

El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet.

I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog

Últims posts