Anar a la navegació principal
Art i cultura

El disseny en el món de la ficció

Cary Grant a la pel·lícula "La núvia era ell". Observa amb estupor com les portes de les oficines militars estan marcades amb sigles de dificil comprensió..

Cary Grant a la pel·lícula "La núvia era ell". Observa amb estupor com les portes de les oficines militars estan marcades amb sigles de dificil comprensió... fins que s'atura en una d'especialment enigmàtica. Intenta esbrinar a què corresponen les sigles "ladies"... fins que li fan veure que és el lavabo de dones. Aquesta és una de les moltes mostres de l'aparició del disseny en obres de ficció que ens ofereix el blog especialitzat toldbydesign.Podem buscar-hi exemples per autor, paraules clau, época o gènere artístic, com ara "còmics", "pel·lícules" o "música". On menys s'espera, fins i tot en uns dibuixos de Tom i Jerry, hi podem trobar una important presència del disseny en la trama. L'autor, el dissenyador Guim Espelt, defineix el blog dient que és un gabinet de curiositats per al públic general, i alhora una eina per a altres dissenyadors, que hi poden descobrir noves visions de la quotidianitat objectual en altres manifestacions culturals.

El blog és a la xarxa des del 2011. Espelt comenta que "el procés de recerca és alhora aleatori i selectiu: fins en la pel·lícula menys inesperada pot aparèixer un fragment interessant pel que fa al món objectual i, per altra banda, hi ha referències que, per la seva temàtica, deixen veure que hi ha possibilitats que pugui tenir escenes pertinents per ser publicades". Espelt ha estat comissari de "Disseny, càmera, acció!", un cicle de cinema organitzat pel Museu del Disseny en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, l'any 2014.

Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts