Anar a la navegació principal
Utilitats

Arriba el nou codi QR

Aquesta setmana, a l'Espai Internet, els presentem el codi QR ... Què és? ... Doncs un quadrat format per punts blancs i negres que conté un missatge codificat

Aquesta setmana, a l'Espai Internet, els presentem el codi QR ... Què és? ... Doncs un quadrat format per punts blancs i negres que conté un missatge codificat. Per entendre'l no cal, com fan les noies de l'anunci, ni entretancar els ulls ni acostar-s'hi molt, només fer-ne una foto amb el mòbil i, automàticament, se'ns mostra la informació oculta, en aquest cas una oferta publicitària. El codi QR el van inventar al Japó l'any 94, i allà fa furor. Es troba per tot arreu, fins i tot a les làpides dels cementiris, on serveix per donar informació sobre els difunts.


És, de fet, com un codi de barres, però amb més capacitat d'informació i aplicacions infinites, ja que es pot estampar en tot tipus de productes, per exemple, samarretes, per les quals, si li fem una foto, podem tenir accés a dades personals del portador. O a la façana de locals, com aquest hotel de Barcelona, per anunciar ofertes especials per als clients.

Crear un codi QR és molt fàcil. És una patent oberta i gratuïta, i a internet hi ha molts llocs on fer-ho. Nosaltres, a l'Espai Internet n'hem fet un, incorporat a la signatura dels nostres correus i que porta, directament, al blog... Per desxifrar-lo només cal un mòbil equipat amb càmera i amb el software adequat, que molts telèfons ja incorporen i que també es pot baixar d'internet, de franc.

I això no és tot: a partir d'avui, per primer cop a Espanya, els codis QR arriben a la televisió. El programa del 33 "Hat-Trick Barça" els incorporarà a la pantalla per donar sorpreses i premis als espectadors. Per exemple: ahir, durant el Barça-Madrid es va poder veure a la grada aquest gran codi QR... saben què vol dir? La resposta, aquesta nit, al "Hat Trick".

ALTRES ENLLAÇOS

Qr Channel.com
Codi QR a la Wikipedia
Què són els codis QR?
QR code - Blog sobre codis QR
Kaywa - Lector gratuït de codi QR
Quickmark - Un altre lector gratuït de codis QR, per model de telèfon
iDecode: Lector de codis QR en la AppStore
Denso Wave - Pàgina oficial dels creadors del codi QR
Semapedia - Enllaços QR amb la Viquipedia
Semapedia i QR codis, vinculant el món físic amb el món virtual
Bidis, la evolución del código de barras
¿Qué son los códigos QR?
22 Setembre 2007 - Primer anunci amb codi QR en premsa
Vídeo complert de la notícia de les tombes japoneses amb QR (en anglès)
QR code graves give a "Memorial Window"
Tombes amb codi QR (en japonès)
Generador de codis QR per Microsoft Word

Codis d'amor - Joies amb codis QR personalitzats
Código QR - Información sobre Códigos QR, Lectores y Generadores QR Codes
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts