Laia Marull és Ermessenda, la protagonista de la sèrie
Laia Marull és Ermessenda, la protagonista de la sèrie

Ermessenda

Ermessenda

Actriu: Laia Marull


Comtessa de Barcelona, Girona i Osona. Esposa de Ramon Borrell. Mare de Berenguer i Estefania. Àvia de Ramon Berenguer.

És, per damunt de tot, una dona valenta. Forta, tenaç, voluntariosa, orgullosa, sempre segura de tenir raó, li costa molt admetre que s'ha equivocat, però, quan ho fa, és tan poc indulgent amb ella mateixa com amb els altres.

Es tracta d'una dona de principis. Persegueix les idees del i de la Justícia, sempre segons una visió d'estat i dins del marc de les lleis que defensa. Aquest ideal presideix la seva vida, i fa que com a governant sovint se la consideri intransigent.

La seva vida és una lluita constant entre la raó i la passió. D'una banda sap que el càrrec que ocupa l'obliga a pensar fredament i a sospesar els pros i contres de cada decisió. Per l'altra, però, el seu temperament impulsiu la porta a deixar-se arrossegar per rampells d'ira que acostumen a girar-se-li en contra.

Amb els anys aprèn a contenir-se, a no mostrar els sentiments, a reprimir les emocions. Mai no la veurem plorar en públic. Perquè sap que, per aconseguir el que vol, no pot ensenyar les seves febleses. Això fa que de vegades pugui semblar freda i dura, sobretot amb els seus fills.

És culta, observadora, intel·ligent, bona conversadora. Parla sense embuts i prefereix la sinceritat a la subtilesa. La vida cortesana no està feta per ella. No li agrada la fastuositat, és austera, poc vividora. Davant dels plaers, li costa deixar-se anar. Però pot tenir la passió d'un huracà.

Anar al contingut