Isaki Lacuesta i Elena Trapé a la XI edició dels Premis Gaudí
Isaki Lacuesta i Elena Trapé a la XI edició dels Premis Gaudí
Els films participats per TV3 obtenen 16 premis

TV3 triomfa als Gaudí amb "Entre dos aguas" i "Les distàncies"

"Entre dos aguas", d'Isaki Lacuesta, ha estat la gran triomfadora dels XI Premis Gaudí amb 7 estatuetes. "Les distàncies", d'Elena Trapé, s'ha endut el premi a la millor pel·lícula, i també han estat guardonades "El fotógrafo de Mauthausen", "Petitet", "Petra" i "Vida privada"

Millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor actor protagonista, millor fotografia, millor so, millor muntatge i millor música original. Fins a set vegades ha sonat el nom d'"Entre dos aguas" entre els guanyadors de la XI Gala dels Premis Gaudí, una gala plena d'humor i màgia presentada pel mag Lari. Israel Gómez, el protagonista de la pel·lícula, ha obtingut el guardó al millor actor masculí, estatueta que per primera vegada ha anat a parar a un actor no professional que s'interpreta a ell mateix.


Sinopsi: El llargmetratge continua la història iniciada el 2006 amb "La leyenda del tiempo". Si a la primera pel·lícula Lacuesta exposava el pas de la infància a l'adolescència de l'Isra i el Cheíto, dos germans gitanos, a "Entre dos aguas" -les aigües del bé i les del mal-, ens narra la lluita de l'Isra per la supervivència en un entorn molt dur, amb la mort, el dol i la soledat com a rerefons. És també una reflexió sobre els estigmes i la dificultat de revertir un destí poc propici, quan aquest té les cartes tan marcades. I finalment és un retrat d'emocions que van canviant al llarg dels anys, que fan que l'espectador es posi dins la pell dels protagonistes.

"Les distàncies", d'Elena Trapé, que optava a set estatuetes, s'ha endut el premi a la millor pel·lícula. Trapé ha reivindicat la figura de Josep Maixenchs per la seva labor d'obrir l'Escola Superior de Cinema de Catalunya.
Sinopsi: "Les distàncies" és el film dirigit per Elena Trapé i protagonitzat per Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Bruno Sevilla, Isak Férriz i Maria Ribera que explica la història de l'Olívia, l'Eloy, el Guille i l'Anna, que viatgen a Berlín per visitar per sorpresa el seu amic Comas, que fa 35 anys. Ell no els rep com s'esperaven i, durant el cap de setmana, les seves contradiccions afloren i l'amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància poden canviar-ho tot.

"El fotógrafo de Mauthausen", de Mar Targarona, torna a casa amb quatre premis tècnics de les nou nominacions que tenia: el de millor direcció artística, millor maquillatge, millor vestuari i millor direcció de producció.
Sinopsi: La pel·lícula explica la història de Francesc Boix, un fotògraf pres a Mauthausen que va arriscar la seva vida per treure del camp de concentració uns negatius fotogràfics que revelessin les atrocitats comeses pels nazis.

Oriol Pla ha obtingut el Gaudí a millor actor secundari per "Petra". El llargmetratge de Jaime Rosales, que havia estat nominat en vuit categories, ens parla de Petra, una jove artista rebel, a qui tota la vida han ocultat qui és el seu pare. Quan la seva mare es mor, inicia una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat, que maltracta tothom que l'envolta. En aquest camí cap a la veritat també coneix el Lucas, el fill del Jaume i la Marisa, un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare.

El guardó a millor pel·lícula per a televisió ha estat per "Vida privada", de Sílvia Munt.
Sinopsi: La sèrie és una adaptació cinematogràfica de l'obra homònima de Josep Maria de Sagarra. El film abasta tres anys de la vida dels Lloberola, una família aristocràtica catalana arruïnada que fa de tot per subsistir en un període clau de la història del s.XX.

"El petitet", de Carles Bosch, ha recollir el premi al millor documental. Sinopsi: El reportatge narra una promesa de qui va ser un dels palmers del famós cantant Peret a la seva mare abans de morir: "dur la rumba catalana a lo més alt". Petitet va aconseguir reunir una vintena de músics gitanos i muntar una orquestra simfònica de rumba que va actuar al Gran Teatre del Liceu l'octubre del 2017.

Finalment, la pel·lícula "Memòries d'un home en pijama" ha guanyat l'estatueta a millor pel·lícula d'animació. El film té l'origen en les tires còmiques que setmanalment publicava amb el mateix nom el dibuixant valencià Paco Roca en el diari "Las Provincias". L'argument és una reflexió, en clau d'humor, sobre la modificació dels patrons de conducta en les relacions de parella, la solteria, els casats, els solters, l'adolescència que no desapareix mai o les amistats.

El palmarès de la XI Gala dels Premis Gaudí és:

MILLOR PEL·LÍCULA:
"Les distàncies", d'Elena Trapé

MILLOR PEL·LÍCULA EN LLENGUA NO CATALANA:
"Entre dos aguas", d'Isaki Lacuesta

MILLOR DIRECTOR
Isaki Lacuesta, "Entre dos aguas", que compta amb la participació de TV3

MILLOR PROTAGONISTA MASCULÍ
Israel Gómez Romero, "Entre dos aguas", que compta amb la participació de TV3

MILLOR DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓ
Eduard Vallès i Hanga Kurucz, "El fotógrafo de Mauthausen", que compta amb la participació de TV3

MILLOR VESTUARI
Mercè Paloma, "El fotógrafo de Mauthausen", que compta amb la participació de TV3

MILLOR SO
Amanda Villavieja i Alejandro Castillo, "Entre dos aguas", que compta amb la participació de TV3

MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIA
Caitlin Achenson i Jesús Martos, "El fotógrafo de Mauthausen", que compta amb la participació de TV3

MILLOR PEL·LÍCULA PER A TELEVISIÓ
"Vida privada", de Sílvia Munt, coproducció de TV3

MILLOR DIRECCIÓ ARTÍSTICA
Rosa Ros, "El fotógrafo de Mauthausen", que compta amb la participació de TV3

MILLOR ACTOR SECUNDARI
Oriol Pla, "Petra", que compta amb la participació de TV3.

MILLOR MUNTATGE
Sergi Dies, "Entre dos aguas", que compta amb la participació de TV3

MILLOR MÚSICA ORIGINAL
Raül Refree i Kiko Veneno, "Entre dos aguas", que compta amb la participació de TV3

MILLOR FOTOGRAFIA
Diego Dussuel, "Entre dos aguas", que compta amb la participació de TV3

MILLOR PEL·LÍCULA DOCUMENTAL
"Petitet": és de l'àrea de Documentals; consulteu amb l'àrea la fórmula de participació de TV3

MILLOR PEL·LÍCULA D'ANIMACIÓ
"Memòries d'un home en pijama": és de l'àrea d'Infantils; consulteu amb l'àrea la fórmula de participació de TV3

 

 

 

ARXIVAT A:
Premis Gaudí
Anar al contingut