• Fèlix Martín - Picapedrer
  Veure vídeo

  Fèlix Martín - Picapedrer

  OFICI: PICAPEDRER
  Picapedrer: Fèlix Martín
  Els Martín son picapedrers de la Floresta, i l'única família de Catalunya en què tres generacio
  ns han obtingut el guardó de Mestre Artesà. En Fèlix és un gran defensor de la forma tradicional de treballar la pedra, i encara que aquest sector ha evolucionat, el seu fill ha heretat els coneixements necessaris per exercir aquest ofici de forma artesanal.

  OFICI: PICAPEDRER Picapedrer: Fèlix Martín Els Martín son picapedrers de la Floresta, i l'única família de Catalunya en què tres generacions han obtingut el guardó de Mestre Artesà. En Fèlix és un gran defensor de la forma tradicional de treballar la pedra, i encara que aquest sector ha evolucionat, el seu fill ha heretat els coneixements necessaris per exercir aquest ofici de forma artesanal.

 • Paulí - Ceramista
  Veure vídeo

  Paulí - Ceramista

  OFICI: CERAMISTA
  Ceramista: Paulí
  Quan tenia 17 anys, en Paulí se'n va anar cap al monestir de Montserrat, on va viure 18 anys. Mentre exe
  rcia de monjo, les seves inquietuds artístiques el van portar a descobrir una altra vocació: la ceràmica. Des del seu taller de Sant Joan de Vilatorrada, i a 80 anys, continua amb la mateixa passió pel seu ofici.

  OFICI: CERAMISTA Ceramista: Paulí Quan tenia 17 anys, en Paulí se'n va anar cap al monestir de Montserrat, on va viure 18 anys. Mentre exercia de monjo, les seves inquietuds artístiques el van portar a descobrir una altra vocació: la ceràmica. Des del seu taller de Sant Joan de Vilatorrada, i a 80 anys, continua amb la mateixa passió pel seu ofici.

 • Josep Castells - Fonedor
  Veure vídeo

  Josep Castells - Fonedor

  OFICI: FONEDOR DE CAMPANES
  Fonedor: Josep Castells
  Josep Castells té vuitanta-tres anys i durant gairebé setanta anys ha fos metall per c
  onstruir campanes. La seva experiència el va portar a fer-se càrrec de la foneria artística Barberí, una empresa familiar amb més de 450 anys d'història. Avui dia, els seus dos fills són els encarregats de preservar el mestratge d'un ofici que molt poques persones coneixen.

  OFICI: FONEDOR DE CAMPANES Fonedor: Josep Castells Josep Castells té vuitanta-tres anys i durant gairebé setanta anys ha fos metall per construir campanes. La seva experiència el va portar a fer-se càrrec de la foneria artística Barberí, una empresa familiar amb més de 450 anys d'història. Avui dia, els seus dos fills són els encarregats de preservar el mestratge d'un ofici que molt poques persones coneixen.

 • Antoni Sardà - Paperer
  Veure vídeo

  Antoni Sardà - Paperer

  OFICI: PAPERER
  Paperer: Antoni Sardà
  Des del seu taller, el Molí Aquari de Banyoles, Antoni Sardà és un dels únics artesans que elabora pa
  per a l'estat espanyol. La qualitat i la bellesa dels seus papers han obtingut el reconeixement internacional i s'han convertit en el suport favorit de grans artistes.

  OFICI: PAPERER Paperer: Antoni Sardà Des del seu taller, el Molí Aquari de Banyoles, Antoni Sardà és un dels únics artesans que elabora paper a l'estat espanyol. La qualitat i la bellesa dels seus papers han obtingut el reconeixement internacional i s'han convertit en el suport favorit de grans artistes.

 • Francesc Buscallà - Formatger
  Veure vídeo

  Francesc Buscallà - Formatger

  OFICI: FORMATGER
  Formatger: Francesc Buscallà
  Des del poble de Bar, a l'Alt Urgell, Francesc Buscallà fa 25 anys que elabora formatge
  artesà amb la llet que ell mateix muny. Tot i que no li ve de tradició familiar, es cuida tot sol de la formatgeria i d'un ramat de més de 100 cabres, una feina que el manté ocupat cada dia de l'any.

  OFICI: FORMATGER Formatger: Francesc Buscallà Des del poble de Bar, a l'Alt Urgell, Francesc Buscallà fa 25 anys que elabora formatge artesà amb la llet que ell mateix muny. Tot i que no li ve de tradició familiar, es cuida tot sol de la formatgeria i d'un ramat de més de 100 cabres, una feina que el manté ocupat cada dia de l'any.

 • Josep M. Blasi - Sastre
  Veure vídeo

  Josep M. Blasi - Sastre

  OFICI: SASTRE
  Sastre: Josep M. Blasi
  Des de la seva botiga al carrer Balmes, Josep Maria Blasi és dels últims sastres que confeccionen
  vestits a mida a Catalunya. Va nèixer a Lleida, però als anys 60 va venir a Barcelona amb la seva família a buscar més bones oportunitats laborals. Per casualitat va aprendre l'ofici de sastre, i 40 anys més tard el continua excercint.

  OFICI: SASTRE Sastre: Josep M. Blasi Des de la seva botiga al carrer Balmes, Josep Maria Blasi és dels últims sastres que confeccionen vestits a mida a Catalunya. Va nèixer a Lleida, però als anys 60 va venir a Barcelona amb la seva família a buscar més bones oportunitats laborals. Per casualitat va aprendre l'ofici de sastre, i 40 anys més tard el continua excercint.

 • Joan Ibañez -Boter
  Veure vídeo

  Joan Ibañez -Boter

  OFICI: BOTER DE FUSTA
  Boter: Joan Ibañez

  Joan Íbañez és boter de fusta des dels 14 anys. En el seu taller, situat als voltants del
  Port de Tarragona, continua amb un ofici que s'ha mecanitzat tant, que té molt poc a veure amb el que ell va aprendre de petit...

  OFICI: BOTER DE FUSTA Boter: Joan Ibañez Joan Íbañez és boter de fusta des dels 14 anys. En el seu taller, situat als voltants del Port de Tarragona, continua amb un ofici que s'ha mecanitzat tant, que té molt poc a veure amb el que ell va aprendre de petit...

 • Jaume Barbonar - Pianer
  Veure vídeo

  Jaume Barbonar - Pianer

  OFICI: PIANER
  Pianer: Jaume Barbona

  Jaume Barbona va aprendre l'ofici del seu pare, que va treballar en una de les últimes fàbrique
  s de pianos de Barcelona. Tot i que a Catalunya ja no es construeixen pianos, en Jaume és un dels pocs hereus d'aquesta tradició centenària.

  OFICI: PIANER Pianer: Jaume Barbona Jaume Barbona va aprendre l'ofici del seu pare, que va treballar en una de les últimes fàbriques de pianos de Barcelona. Tot i que a Catalunya ja no es construeixen pianos, en Jaume és un dels pocs hereus d'aquesta tradició centenària.

 • Xavier Elias - Quadranter
  Veure vídeo

  Xavier Elias - Quadranter

  OFICI: QUADRANTER
  Quadranter: Xavier Elias

  Des del taller de Cruïlles, Xavier Elias és l'únic quadranter a Catalunya que es dedica
  professionalment a posar a l'hora rellotges de sol. Va néixer a Barcelona, però és a la Garrotxa on se li desperta la curiositat per investigar com es feien els rellotges de sol... i, 30 anys després, encara en continua fent...

  OFICI: QUADRANTER Quadranter: Xavier Elias Des del taller de Cruïlles, Xavier Elias és l'únic quadranter a Catalunya que es dedica professionalment a posar a l'hora rellotges de sol. Va néixer a Barcelona, però és a la Garrotxa on se li desperta la curiositat per investigar com es feien els rellotges de sol... i, 30 anys després, encara en continua fent...

 • Joan i Martí Castells - Escultors de figures de pessebre
  Veure vídeo

  Joan i Martí Castells - Escultors de figures de pessebre

  OFICI: ESCULTORS DE FIGURES DE PESSEBRES
  Escultors: Joan i Martí Castells

  Des del barri de Sants, en Joan i en Martí representen la
  tercera generació de la família que es dedica a fer figures de pessebres. La manera de treballar no ha canviat gens al llarg dels anys i el taller està pràcticament igual com el va deixar el seu avi... fa més de 100 anys.

  OFICI: ESCULTORS DE FIGURES DE PESSEBRES Escultors: Joan i Martí Castells Des del barri de Sants, en Joan i en Martí representen la tercera generació de la família que es dedica a fer figures de pessebres. La manera de treballar no ha canviat gens al llarg dels anys i el taller està pràcticament igual com el va deixar el seu avi... fa més de 100 anys.

 • Josep Plaixats - Teuler
  Veure vídeo

  Josep Plaixats - Teuler

  OFICI: TEULER
  Teuler: Josep Plaixats

  A Castellfollit del Boix, al Bages, Josep Plaixats fabrica teules a mà des dels 13 anys..., i
  ja en té 78. Actualment, l'ofici ja s'ha perdut. Però ell continua treballant de la mateixa manera que el seu pare li va ensenyar.

  OFICI: TEULER Teuler: Josep Plaixats A Castellfollit del Boix, al Bages, Josep Plaixats fabrica teules a mà des dels 13 anys..., i ja en té 78. Actualment, l'ofici ja s'ha perdut. Però ell continua treballant de la mateixa manera que el seu pare li va ensenyar.

 • Trinitat Sabatés - Herbolària
  Veure vídeo

  Trinitat Sabatés - Herbolària

  OFICI: HERBOLÀRIA
  Herbolària: Trinitat Sabatés

  A tot Catalunya només hi ha dues persones reconegudes com a mestres artesans herbola
  ris, i una d'elles és la Trinitat Sabatés. L'ofici, l'exerceix a l'emblemàtica Herboristeria del Rei, a la Plaça Reial de Barcelona, que, des del 1820, és la primera botiga de la ciutat especialitzada en herboristeria.

  OFICI: HERBOLÀRIA Herbolària: Trinitat Sabatés A tot Catalunya només hi ha dues persones reconegudes com a mestres artesans herbolaris, i una d'elles és la Trinitat Sabatés. L'ofici, l'exerceix a l'emblemàtica Herboristeria del Rei, a la Plaça Reial de Barcelona, que, des del 1820, és la primera botiga de la ciutat especialitzada en herboristeria.

 • Pere Martí - Mosaïcista hidràulic
  Veure vídeo

  Pere Martí - Mosaïcista hidràulic

  OFICI: MOSAÏCISTA HIDRÀULIC
  Mosaïcista: Pere Martí

  L'avi d'en Pere Martí ja feia paviments a l'Exposició Universal de Barcelona, i
  el 1913 obria el seu taller de mosaics a Manresa. Després d'un segle des de la seva creació, en Pere continua amb l'empresa familiar i ofereix mosaics artesanals de gran qualitat.

  OFICI: MOSAÏCISTA HIDRÀULIC Mosaïcista: Pere Martí L'avi d'en Pere Martí ja feia paviments a l'Exposició Universal de Barcelona, i el 1913 obria el seu taller de mosaics a Manresa. Després d'un segle des de la seva creació, en Pere continua amb l'empresa familiar i ofereix mosaics artesanals de gran qualitat.

 • Federico Ferré - Rellotger de campanars
  Veure vídeo

  Federico Ferré - Rellotger de campanars

  OFICI: RELLOTGER DE CAMPANARS
  Rellotger: Federico Ferré

  Des de Roquetes, Federico Ferré continua exercint l'ofici de constructor de
  rellotges mecànics per a campanars, tal com el va aprendre del seu pare, ara fa quaranta-cinc anys. Actualment és l'últim constructor que queda a Catalunya i a tot l'estat espanyol.

  OFICI: RELLOTGER DE CAMPANARS Rellotger: Federico Ferré Des de Roquetes, Federico Ferré continua exercint l'ofici de constructor de rellotges mecànics per a campanars, tal com el va aprendre del seu pare, ara fa quaranta-cinc anys. Actualment és l'últim constructor que queda a Catalunya i a tot l'estat espanyol.

 • Carles Pinyol - Sabater Ortopèdic
  Veure vídeo

  Carles Pinyol - Sabater Ortopèdic

  De la mà del mestre Josep Conillera, en Carles va aprendre la professió d'elaborar sabates a mida. Malgrat la pressió de la producció industrialitzada, en Carles i en Josep creuen que sempre hi haurà uns peus que necessitin la cura d'un artesà sabater.

  De la mà del mestre Josep Conillera, en Carles va aprendre la professió d'elaborar sabates a mida. Malgrat la pressió de la producció industrialitzada, en Carles i en Josep creuen que sempre hi haurà uns peus que necessitin la cura d'un artesà sabater.

Anar al contingut