Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Gemma Nierga vista els pares de la Noe de "Com si fos ahir"

Elena Gadel: "Entrar a l'acadèmia d'''Operación Triunfo' em va fer gran de cop"

A "Els meus pares", Gemma Nierga ha conegut Antonio Delgado i Elisa Ucea, els pares de l'actriu i cantant Elena Gadel

Ens acompanya cada sobretaula com a Noe, la temperamental dona del Miquel de "Com si fos ahir", però Gemma Nierga ha volgut saber com és Elena Gadel quan no l'enquadra la càmera, i res millor que preguntar-ho a els seus pares, Antonio Delgado i Elisa Ucea.

Recuperar la història familiar en aquesta edició d'"Els meus pares" ha resultat d'allò més senzill. L'Antonio ho té tot documentat al detall a partir d'un sistema de classificació per colors que sorprèn enormement Gemma Nierga.

 

 

El somni frustrat de l'Antonio

A més de sistemàtic, el pare de l'Elena és un home sensible, que s'emociona fàcilment. Va arribar des d'Extremadura als 19 anys, després de veure per primera vegada el mar en un viatge a Catalunya i descobrir que ja no en marxaria mai més. Aquí va conèixer l'Elisa (nascuda a Granada, que va fer cap cap a casa nostra per estudiar quan tenia 24 anys). A Catalunya va néixer Elena Delgado, l'única filla. Enrere, explica l'Antonio, va quedar el somni incomplert de ser aviador.

 

 

De la seva infància, l'Elena recorda que era una filla única potser un pèl sobreprotegida, però no amanyagada en excés, que demanava als pares "un germanet o un gosset, companyia". Ells afirmen que era bona estudiant, molt constant, i que des dels tres anys ja mostrava capacitats artístiques.   

 

 

Elisa: "La meva mare va dir: 'A aquesta nena, l'heu de portar a algun lloc on l'ensenyin', perquè als tres o quatre anys sempre estava passant models, disfressant-se, cantant, interpretant..."

 

L'Elena va començar a cantar a la coral de l'escola i amb 19 anys formava part d'un grup de gòspel. L'èxit li va arribar poc després, amb l'ingrés a l'acadèmia d'"Operación Triumfo", el 2002,  just quan començava a la universitat amb la intenció de ser professora d'Educació Infantil. 

 

 

OT: el somni conquerit de l'Elena

Quan rememora el seu temps a l'acadèmia televisiva, a l'Antonio se li humitegen els ulls. La síndrome del niu buit, el neguit de la distància, el poc temps que tenien per parlar amb ella per telèfon, el fet que ja no tornés a viure mai més amb ells... 

 

Antonio: "Va ser una època dura. Només la vèiem per la tele; per a nosaltres no era suficient."

 

 

Elena : "A mi 'OT' em va fer gran de cop. En sortir-ne ja no volia tornar a ser petita. Quan era allà trobava a faltar els pares, però no tant. Vaig ser-hi molt feliç, m'ho vaig passar molt bé."

 

Ara, l'Antonio i l'Elisa ja han paït la distància i l'èxit, tot i que l'Elisa confessa que pateix quan la Noe plora a la telenovel·la. Ella hi treu importància. Diu que la mare viu la seva carrera amb passió. El pare, no tant... "fins i tot s'ha adormit algun dia que m'ha vingut a veure al teatre". 

 

La família també creix

Ha deixat de ser la nena petita de la casa. La seva habitació al pis del barri de la Sagrada Família segueix intacta. Però aquest lloc de privilegi, actualment, l'ocupen els seus dos fills: el Nil i la Maria.  Al marit, Toni Pagès, el va conèixer a l'escenari, el 2011, interpretant el musical "Grease".  Ell era el bateria, ella, la Rizzo.

 

 

 

Elena Gadel té bona relació amb la família política i ha estat l'única entrevistada del programa que hi ha volgut compartir la trobada final del programa. A Centelles, a casa dels sogres, on també s'ha sumat el cunyat, el Gerard

 

 

Tots plegats ben avinguts. Ara bé, la cançó que posa el colofó a l'àpat la dedica a la mare... pels cangurs que li fa. Al voltant de l'eterna discussió sobre quins avis fan passar més bona estona als nets, no se'n treu l'aigua clara.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut