• Montserrat Costa: quan se't moren els pares
  Veure vídeo

  Montserrat Costa: quan se't moren els pares

  T'imagines que una parella del teu entorn mor en un accident de circulació i deixa dues nenes orfes? Et plantejaries l'opció de fer-los de pares? "Els meus fills" va rebre la carta de la Montserrat, que tenia només tres anys quan va perdre els seus pares en un accident de circulació. Ella i la seva germana Ester van anar a viure a casa dels seus oncles i ells els van fer de pares. Una història molt similar a la que va viure Carla Simón, directora de la multi premiada pel·lícula "Estiu 1993" i que també explica la seva història en aquest capítol.

 • Mamadou Dambelle: quan el meu fill neix cec
  Veure vídeo

  Mamadou Dambelle: quan el meu fill neix cec

  Què et deu passar per dins quan tu ja sospites que el teu nadó no hi veu i un metge et confirma que és cec? Hem anat a Olot per saber com van rebre aquesta notícia dues mares: la Bintha i l'Antònia. Són les mares del Mamadou i d'en Pere, dos adolescents de 14 anys, cecs de naixement, que no els atura res i que somien ser periodistes. Amb la Binta i l'Antonia hem parlat de com veuen ara els seus fills i els hem acompanyat a l'escola de l'ONCE.

 • Ousman Umar: Quan aculls un menor immigrant
  Veure vídeo

  Ousman Umar: Quan aculls un menor immigrant

  Un dia un jove ghanés va aturar la Montserrat pel carrer per demanar-li ajuda. Es dia Ousman Umar, havia arribat sol en pastera després de travessar el desert, completament analfabet, era menor d'edat i volia saber com fer-s'ho per arribar a la Creu Roja. La Montserrat el va ajudar i li va donar el seu número de telèfon per si mai el necessitava. Al cap d'un parell de mesos la Montserrat va rebre un SMS desesperat; era de l'Ousman i li deia que ella era la única amiga que tenia a Barcelona. Ara l'Ousman Umar és el seu fill adoptiu i l'Oriol, l'Eva i el Dani són els germans catalans de l'Ousman.

 • Àlex Roca: Quan el límit te'l poses tu
  Veure vídeo

  Àlex Roca: Quan el límit te'l poses tu

  Àlex Roca va néixer completament sa, però quan tenia només 6 mesos va patir una encefalitis herpètica i va estar a punt de morir. Els metges i els seus pares mai van tirar la tovallola. L'Àlex va sobreviure, però la malaltia li va deixar greus seqüeles i pateix una paràlisi cerebral, amb un 76% de discapacitat. Però a l'Àlex res l'atura i la seva màxima és: "El límit te'l poses tu". S'ha convertit en un gran esportista, que fins i tot ha corregut la duríssima cursa de bicicleta "Titan Desert". D'aquesta història de superació n'hem parlat amb ell, amb la seva parella i amb els seus pares: l'Àngels Campillo i el Miquel Roca.

Anar al contingut