Vist per a sentència: "El temps regalat", teràpies inútils per a homosexuals alemanys i temporada de castells
El "vist per a sentència" del procés inspira la primera de les propostes literàries que ens porta aquest divendres a "Els matins" l'Anna Guitart, una secció que avui obre amb un fort accent alemany.
Vist per a sentència: "El temps regalat", teràpies inútils per a homosexuals alemanys i  temporada de castells
Les propostes literàries d'Anna Guitart a "Els matins"

Vist per a sentència: "El temps regalat", teràpies inútils per a homosexuals alemanys i temporada de castells

El "vist per a sentència" del procés inspira la primera de les propostes literàries que ens porta aquest divendres a "Els matins" l'Anna Guitart, una secció que avui obre amb un fort accent alemany.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

"El temps regalat", d'Andrea Köhker (Angle editorial)

Al voltant de l'espera els pròxims mesos fins a conèixer la sentència del Tribunal Suprem, l'Anna Guitart ens proposa  "El temps regalat", una novel·la de la corresponsal alemanya als Estats Units Andrea Köhler, que parla de la impaciència dels temps moderns i ens convida a recuperar el "dolce far niente" que tan bé han explicat els italians.

 "Fa una reflexió sobre com ens neguiteja haver de fer cua al súper, esperar el naixement quan estàs embarassada o esperar una trucada d'algú que potser no ens truca mai, de com ens hem acostumat a la instantaneïtat de la foto digital i hem perdut el gust de saber perdre el temps", diu Anna Guitart.

 

"El amor del revés", de Luisgé Martín (Ed. Anagrama)

La segona proposta ens porta també a Alemanya, on el nostre corresponsal, l'Oriol Serra, ens ha explicat aquesta setmana que acaben de prohibir les teràpies per revertir l'homosexualitat, sorprenement encara vigents.

I d'una sortida de l'armari en primera persona en parla"El amor del revés", de Luisgé Martín, una autobiografia que relata l'angoixa que va patir als 15 anys quan va descobrir que li agradaven els nois. "Me juré a mí mismo, aterrado, que nadie lo sabría nunca", descriu al llibre.  "Fins i tot va anar a una psicòloga a fer una teràpia que consistia a seduir dones", explica Anna Guitart. L'autor, ara feliçment aparellat amb un altre home, creu que el seu testimoni pot servir fins i tot també per a "aquells que són homòfobs".

 

"El nan casteller" (Ed. Barcanova)

I tanquem les propostes literàries amb una notícia pròpia del territori, l'inici de la temporada castellera, i amb una invitació a compartir-la amb els més petits amb la nova col·lecció de contes protagonitzats per "El nan casteller", que edita Barcanova i firmen Susana Peix i Marc Sardà.

"Ara ja han publicat dos volums i a cada conte hi ha una parella de nens als quals els passa alguna cosa. Al primer els introdueix al món casteller per canalitzar la seva energia desbordant, que molesta la gent del poble perquè no paren de saltar a la font ", explica Anna Guitart.

L'altre volum és  "El nan i les abraçades perdudes", on es parla de la importància de les abraçades i com recuperar-les quan ja estàs cansat de fer-ne.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut