Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les aglomeracions a Renfe, a "Els matins"

Viatjar dins el lavabo: quan els trens de Rodalies van massa plens

La gratuïtat dels trens de Rodalies Renfe i mitjana distància no atura les queixes pel servei. Un exemple d'aquest diumenge: un comboi anava tan ple que hi havia gent dreta dins el lavabo

Els abonaments de Rodalies i de mitjana distància continuaran estant bonificats tot el 2023: el govern espanyol ho ha inclòs als pressupostos de l'any vinent. Hi ha passatgers, però, que reclamen millores en les infraestructures en comptes de bitllets de franc, per no haver de patir cada dia per si arriben tard. Una altra de les queixes dels passatgers és com de plens van els trens en hora punta.

Tot plegat s'ajunta amb les obres de la Sagrera, que obliguen a tallar la circulació entre Sant Andreu Comtal i el Clot. "Els matins" s'ha desplaçat a l'estació de Montcada i Reixac, on moltes persones que venen de l'R2 des de Sant Celoni o Granollers baixen i caminen fins a l'altra estació, Montcada i Reixac-Manresa, per arribar al centre de Barcelona amb l'R4.

 

Es troben, però, que ho fa molta gent i hi ha moltes queixes. Expliquen que la línia està molt saturada des que van començar les obres. En molts casos han de deixar passar el tren perquè no hi poden entrar per les aglomeracions dins els combois.

"Hem perdut dos trens perquè no hi cabíem. Amb les nenes i les motxilles i tot... Ara esperem l'altre, a veure com ve. Venen curts i no han posat més trens. Una mica vergonyós"

Sandra Illán, usuària de Rodalies"

"Si ho fas gratuït i redueixes els trens, com és el que ha passat, i s'incrementa la gent, doncs evidentment tot encara funciona pitjor"

Josep Maria Nadal, usuari de Rodalies

"Al matí agafar el tren cada dia m'és impossible. Sempre perdo el primer, he d'agafar el segon i arribo sempre tard"

Salma Boumaza, usuària de Rodalies

 

La situació que es va viure en un tren entre Granollers i Sant Andreu Comtal diumenge, 2 d'octubre, serveix per il·lustrar el problema. Era un mitja distància, però que ara para a gairebé totes les estacions, segons explica Esther Vinyeta, una de les usuàries. 

 

Els combois anaven tan plens que els usuaris viatjaven asseguts a terra entre les butaques i també als lavabos, que anaven plens de passatgers drets.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut