Les produccions amb participacio de TV3 al Festival de Màlaga
Les produccions amb participacio de TV3 al Festival de Màlaga

Set produccions amb participació de TV3, al Festival de Màlaga

S'ha presentat la programació del 25è Festival de Màlaga, que se celebrarà del 18 al 27 de març. Set produccions amb participació de TV3 hi seran presents, quatre de les quals en versió original catalana.

El 25è Festival de Màlaga se celebra del 18 al 27 de març, consolidat com el gran esdeveniment del cinema en castellà, en una edició molt especial en què, després de dos anys marcats per la pandèmia del coronavirus, recuperarà espais per a la trobada i l'esdeveniment social, sempre dins les precaucions i les mesures de seguretat que marqui la situació sanitària.

Set produccions amb participació de TV3 seran al Festival de Màlaga, 4 de les quals es podran veure en la versió original catalana. En destaca la presència de directores catalanes, com Nely Reguera, amb la seva segona pel·lícula, "La voluntària"; Maria Ripoll, amb "Nosaltres no ens matarem amb pistoles"; Anna M. Bofarull, amb "Sinjar", i la guanyadora d'un Os d'Or, Carla Simón i "Alcarràs". "Cucut", la propera sèrie de TV3, també compta amb una directora, Laura Jou, al costat de Fernando Trullols Santiago.

Els llargmetratges que seran presents a la Secció Oficial a Concurs són "La cima", el 20 de març; "La voluntària", el 25 de març, i "Nosaltres no ens matarem amb pistoles", el 24 de març

La coproducció de TV3 "Alcarràs", la segona pel·lícula de Carla Simón després d'"Estiu 1993", que ha fet història guanyant l'Os d'Or a la Berlinale, serà un dels llargmetratges que es podran veure a la Secció Oficial Fora de Concurs, concretament el 19 de març. Dins les Projeccions Especials, Secció Oficial No Competitiva, es troben "Sinjar" i "Toscana", que es podran veure el 23 de març.

Finalment, a Pantalla TV, el 24 de març, s'hi podrà veure "Cucut" la sèrie de cinc capítols que ben aviat es podrà veure a TV3. 

 

"LA CIMA" - LLARGMETRATGE SECCIÓ OFICIAL
"La cima" és la nova pel·lícula d'Ibon Cormenzana, amb participació de TV3. La cinta està protagonitzada per Javier Rey ("El verano que vivimos") i Patrícia López Arnaiz ("Ane", per la qual va rebre el Goya a la millor interpretació femenina; "La hija").

La quarta pel·lícula dirigida per Ibon Cormenzana és una història sobre la companyonia, el coratge, la connexió amb la natura i la vida, el pes de les promeses i l'amor. "La cima" narra l'aventura d'Ione i Mateo durant el seu ascens a l'Annapurna, una de les muntanyes més perilloses del planeta, que els enfrontarà amb la natura i els ajudarà a reconnectar-se amb la vida.

"La cima" és una producció d'Arcadia Motion Pictures, Aixerrota Films, LAZONA Producciones, Dorothy Films AIE, en coproducció amb Noodles Production, i compta amb la participació de Televisió de Catalunya i EITB. Filmax s'encarregarà de la distribució a Espanya i de les vendes internacionals.

'La cima', d'Ibon Cormenzana, protagonitzada per Javier Rey i Patricia López Arnaiz
"La cima", d'Ibon Cormenzana, protagonitzada per Javier Rey i Patricia López Arnaiz

"LA VOLUNTÀRIA" - LLARGMETRATGE SECCIÓ OFICIAL 
Protagonitzada per Carmen Machi, "La voluntària" és la nova pel·lícula de Nely Reguera, la segona després de "María (y los demás)", que es va estrenar al Festival de Sant Sebastià del 2016. 

En paraules de Nely Reguera , "La voluntària" aborda la complexitat implícita a l'acte i el desig d'estimar i cuidar. "Tots hauríem de ser capaços d'atendre tant els altres com nosaltres mateixos. Cuidar-nos els uns als altres és una tasca que ens uneix, ens ajuda a créixer, ens humanitza. El problema ve quan no som conscients que, de vegades, aquest acte respon més a la necessitat d'omplir un buit o suplir una mancança que no pas a un acte de generositat."

Marisa (Carmen Machi), una doctora acabada de jubilar, decideix viatjar com a voluntària a un camp de refugiats grec, on, al seu parer, necessiten gent exactament com ella. En arribar-hi, es fa evident que no té res a veure amb els altres. Quan coneix el petit Ahmed, els límits entre la necessitat de cuidar i sentir-se útil comencen a desdibuixar-se.

Una producció de Fasten Films coproduïda per Bteams Prods, amb la participació de TV3, RTVE i Movistar, i amb el suport de l'ICAA, l'ICEC, Eurimages i Media. 

Carmen Machi és 'La voluntària', a la nova pel·lícula de Nely Reguera
Carmen Machi és "La voluntària", a la nova pel·lícula de Nely Reguera

"NOSALTRES NO ENS MATAREM AMB PISTOLES" - LLARGMETRATGE SECCIÓ OFICIAL 
"Nosaltres no ens matarem amb pistoles", la nova pel·lícula dirigida per Maria Ripoll gravita al voltant de la joventut perduda, el temps que es va esfumar i que s'intenta recuperar sovint de manera desesperada, i la capacitat i necessitat, també cada dia més actual, de reinventar-se. La cinta està protagonitzada perIngrid García-Jonsson, Elena Martín, Joe Manjón, Lorena LópeziCarlos Troya. Tots interpreten un grup d'amics que es retroben al poble després d'anys sense veure's, per celebrar una efemèride especial.

"Nosaltres no ens matarem amb pistoles" és una producció de Turanga Films i Un Capricho de Producciones i compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura, l'Institut Català de les Empreses Culturals, TV3, À Punt Mèdia i IB3, amb la producció associada d'AMC i Pasarela i el patrocini de Vermú de Reus i Cerveza Turia. L'encarregada de la distribució serà Filmax.

 Ingrid García-Jonsson, Elena Martín, Joe Manjón, Lorena López i Carlos Troya.
 Ingrid García-Jonsson, Elena Martín, Joe Manjón, Lorena López i Carlos Troya.

"ALCARRÀS" - LLARGMETRATGE SECCIÓ OFICIAL FORA DE CONCURS
La coproducció de TV3 "Alcarràs", la segona pel·lícula de Carla Simón després d'"Estiu 1993", ha fet història guanyant l'Os d'Or a la Berlinale. És el primer film rodat en català que s'adjudica el màxim guardó del Festival de Cinema de Berlín. El jurat l'ha distingit per les seves "extraordinàries interpretacions, des d'actors infantils fins a actors de 80 anys", i per la seva capacitat de "mostrar la tendresa i la comèdia de la família i el retrat de la dependència de la terra", en paraules del seu president, el director nord-americà M. Night Shaymalan. La cinta fa un retrat de la pagesia catalana, i ho fa íntegrament amb actors no professionals, amb la intenció de maximitzar l'autenticitat i la credibilitat. La directora tornava al festival cinc anys després de ser doblement premiada pel seu debut, "Estiu 1993".  

"Alcarràs" és una producció d'Avalon PC i Vilaüt Films, en coproducció amb Kino Produzioni (Itàlia). Comptarà amb la distribució a Espanya d'Avalon DA i les vendes internacionals a càrrec de la casa de vendes francesa MK2. A més a més, "Alcarràs" té el suport de l'ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE i Movistar+. 

La pel·lícula de Carla Simón 'Alcarràs'
La pel·lícula de Carla Simón "Alcarràs"

"SINJAR" - PROJECCIONS ESPECIALS, SECCIÓ OFICIAL NO COMPETITIVA 

"Sinjar" està dirigida per la cineasta Anna M. Bofarull. El film, amb la participació de TV3 i protagonitzat per Nora Navas, Halima Ilter i Iman Ido Koro, mostra fins on estan disposades a arribar tres dones per recuperar els qui més estimen, en una ficció basada en històries reals al voltant d'Estat Islàmic.

La Carlota (Nora Navas) és una dona de mitjana edat que busca el seu fill, que recentment s'ha unit a la jihad. La Hadia (Halima Ilter) és una esclava yazidita, empresonada en una casa a Síria juntament amb tres dels seus fills. L'Arjin (Iman Ido Koro) és una jove que aconsegueix fugir de la captivitat i unir-se a les milícies kurdes. Fins on estaran disposades a arribar per recuperar les persones que més estimen? Aquestes són les tres històries que explica la pel·lícula, una producció de KaBoGa amb la participació de TV3, escrita i dirigida per la cineasta tarragonina Anna M. Bofarull, al capdavant d'un equip format majoritàriament per dones.

La pel·lícula 'Sinjar', d'Anna Bofarull, protagonitzada per Nora Navas
La pel·lícula "Sinjar", d'Anna Bofarull, protagonitzada per Nora Navas

"Toscana" - PROJECCIONS ESPECIALS, SECCIÓ OFICIAL NO COMPETITIVA 

"Toscana" és una comèdia escrita i dirigida per Pau Durà i protagonitzada per Edu Soto, Francesc Orella, Malena Alterio i el mateix director. 

En Santi és un crític culinari en plena crisi dels 40. Quan va cap a la clínica on l'espera la seva dona per fer-se una fecundació in vitro, xoca amb la moto. El vehicle contrari fuig i ell entra al restaurant Toscana per buscar-hi ajuda. Serà en aquest local on quedarà atrapat per un extreballador que, a punta d'escopeta, reclama la seva liquidació al propietari. 

"Toscana" és una producció de Good Machine Films, productora constituïda per Fosca Films, Gaia Audiovisuals i True Films, en coproducció amb TV3, la participació d'À Punt Mèdia i el suport de l'IVAC i l'ICEC. 

'Toscana', protagonitzada per Francesc Orella i Edu Soto
"Toscana", protagonitzada per Francesc Orella i Edu Soto

"CUCUT" - PANTALLA TV
La Sara fa dos anys que va desaparèixer i el poble no n'ha tornat a tenir notícia. En Pep, que sempre ha estat enamorat d'ella, surt a buscar-la en un intent desesperat d'entendre com i per què va fugir del poble. Una sèrie que barreja el suspens, el thriller i l'amor, però amb un rerefons d'allò més tràgic. Què va passar amb la Sara? On és? Per què no vol tornar? 

Laura Jou i Fernando Trullols Santiago dirigeixen "Cucut", que pren "La vida sense la Sara Amat" com a punt de partida i recupera algun dels seus personatges. Maria Morera i Biel Rossell, la Sara i en Pep, són els principals. 

Escrita per Hèctor Fernández Vicens, Anaïs Schaaff, Ferran Folch, Isaac Sastre, Mateu Adrover i Júlia Prats i dirigida per Laura Jou i Fernando Trullols Santiago. Isona Passola produeix, per primer cop, una sèrie. 

Una coproducció de Massa d'Or Produccions i Ja Som Dos Produccions en col·laboració amb Televisió de Catalunya i la XAL, i amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Laura Jou i Fernando Trullols Santiago dirigeixen 'Cucut'.
Laura Jou i Fernando Trullols Santiago dirigeixen "Cucut".
Anar al contingut