Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Mesures per afrontar l'encariment de l'energia, a "Els matins"

Piscines amb aigua més freda: l'alternativa per no tancar-les

L'escalada de preus de l'energia dispara la inflació i té conseqüències en àmbits tan diversos com els centres esportius i les piscines. Expliquem el cas dels equipaments municipals que no poden apujar quotes i opten per aplicar mesures com no escalfar tant l'aigua

La Comissió Europea ha presentat tot un seguit de mesures per frenar l'escalada de preus de l'energia però mentrestant, què? A França, per exemple, una trentena de piscines públiques han hagut de tancar portes perquè no poden pagar la factura de climatitzar l'aigua.

A Catalunya, de moment, no es plantegen tancar equipaments, però sí que estan aplicant ja mesures per reduir la factura. Hem conegut el cas de Can Dragó, a Barcelona, on ja s'ha abaixat la temperatura de l'aigua de les piscines, de 29 a 27º, i a la més petita, que s'usa per a cursets o per a nadons, ha passat d'estar de 32º a 30º.

 

 

Josep Viladot, president de Gestiona, l'Associació Catalana de Gestors Esportius d'Instal·lacions Públiques, ha explicat que a l'hivern "haurem de mantenir aquestes i d'altres mesures perquè la situació és límit".

La refrigeració s'està controlant, quan vingui el fred la calefacció es posarà més fluixa, les tasques de manteniment s'han canviat a horari diürn, perquè de nit la instal·lació ha d'estar 100% apagada, l'aigua de les dutxes també estarà més freda...

Viladot explica que no poden apujar quotes, perquè són instal·lacions municipal. Explica, però, que han plantejat a l'Ajuntament reduir horaris. "Necessitaríem tancar dissabtes i diumenges a la tarda. A la nit, en comptes de tancar a les 23.00 hauríem de tancar a les 22.00".

 

 

"La viabilitat econòmica d'alguns equipaments municipals perilla. Tal, com ha passat a França, algun dels operadors de les instal·lacions municipals ens podem veure abocats a tancar piscines o altres espais." Josep Viladot explica que la factura ha pujat moltíssim, "una animada". "Estem parlant d'una desviació, aquest any respecte de l'anterior, que podem estar per sobre dels 400.000 euros".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut