Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El preu de l'habitatge i la gent jove, a "Els matins"

Nous ajuts al lloguer per als joves: "Tampoc ens serveix perquè paguem 1.200 euros/mes pel pis compartit"

Fins al 7 d'octubre, es pot demanar l'ajuda de la Generalitat als joves per pagar el lloguer. És una segona oportunitat per a aquelles persones que van quedar excloses del bo jove que va aprovar el govern espanyol. Com es pot demanar aquesta ajuda i quants diners es poden rebre?

L'ajuda per a lloguer jove de la Generalitat es pot demanar entre el 28 de setembre i el 7 d'octubre. El tràmit es pot fer en línia, al web de tràmits de la Generalitat, i també a les oficines locals d'Habitatge i a les seus d'Habitatge de Catalunya.

L'ajuda és de fins a 250 euros al mes i la poden demanar els joves de fins a 36 anys que cobrin menys de 23.664 euros.

El topall del preu del lloguer és una altra de les condicions. És de 950 euros a Barcelona ciutat, 650 a la resta de la demarcació de Barcelona, 650 a la demarcació de Girona i un màxim de 600 euros al mes a les demarcacions de Lleida i Tarragona.

Alguns joves expliquen a "Els matins" que aquest topall, en especial a la ciutat de Barcelona, impedirà que persones llogateres que compleixen gairebé tots els requisits no ho puguin sol·licitar.

Ens tornem a trobar les quatre persones del pis que entrem a tots els requisits que demana el bo, com passava amb l'estatal, però el llindar, que sí que s'apuja a 950 euros aquesta vegada, tampoc ens serveix a nosaltres perquè paguem 1.200 euros al pis, que és la realitat de la majoria de pisos compartits a Barcelona

David Franquelo, jove llogater

L'ajuda de la Generalitat arriba després que milers de joves quedessin fora del bo de lloguer jove del govern espanyol al mes de juny. En aquesta ocasió els ajuts no es donen per odre d'arribada. Un cop s'acabin totes les sol·licituds, divendres vinent, s'estudiaran totes les peticions rebudes i es donarà a qui més ho necessiti.

Alba Legide, presidenta del Consell de Joventut de Barcelona, es mostra crítica amb la mesura, que considera "totalment insuficient perquè no deixa de ser una transacció directa de diners públics que van a mans privades sense que les joves vegem aquests diners".

Legide explica que "els propietaris podran apujar el preu dels lloguers a persones que ara han de renovar el contracte o persones joves que ara es vulguin emancipar i compartir pis"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut