Ho anuncia a "Els matins"

Marta Pascal deixa l'escó del Senat per "coherència i principis"

L'excoordinadora del PDeCAT assegura que el seu punt de vista ha estat vist com una "dissidència interna" i que no pot seguir posant veu al seu escó

RedaccióActualitzat

Marta Pascal ha anunciat a "Els matins" de TV3 que deixarà de ser senadora. Aquest dimarts assistirà al que serà el seu últim ple al Senat. Pascal ha explicat per què ha pres la decisió.

"Aquesta manera meva de veure-ho, aquest exercici de la pluralitat que he fet, ha estat vist com una dissidència interna i com una merma interna. I, per tant, una de les coses que, després de les últimes converses he tingut aquests últims dies, he acabat decidint és que posi punt final a la meva trajectòria al Senat. Crec que no puc seguir posant veu al que és el meu escó de JxCat al Senat."

"Per mi, la coherència i els principis són molt importants."

 

 

Preguntada per si es desvincula del PDeCAT, l'excoordinadora del partit ha assegurat que no és una qüestió que tingui sobre la taula i que li agradaria "no haver-ho de fer".

 

Segons ha explicat Pascal, que ara es dedicarà a la docència, ja va comunicar diumenge la seva decisió al president de la formació, David Bonvehí, i aquest dilluns ho ha fet amb Artur Mas, Carles Puigdemont i Josep Lluís Cleries, que exerceix de portaveu a la cambra alta.

Pascal diu que ha pres la decisió "per voluntat pròpia" i seguint la seva "coherència i principis". Remarca que el PDeCAT hauria de transitar cap a una posició com la del PNB al País Basc, i que si aquest espai existís, el votaria.

Des del grup parlamentari JxCat, Albert Batet ha retret a Pascal que no els hagi comunicat la seva renúncia després que el Parlament la va escollira proposta d'aquest grup.

ARXIVAT A:
PDeCAT
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut