Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El futur de la UE L'Estartit, a "Els matins"

Les mares de les futbolistes salven un dels clubs històrics de Catalunya

La junta directiva del club de l'Estartit s'havia quedat sense integrants i l'entitat estava abocada a desaparèixer, però la incorporació de les mares de les jugadores l'ha ressuscitat

L'èxit internacional del Barça en les últimes temporades ha donat molta visibilitat al futbol femení, però això no vol dir que al nostre país no hi hagi una llarga tradició. I és que fa més de 24 anys que la UE L'Estartit es dedica en exclusiva al futbol femení.

Al llarg d'aquesta història ha combinat etapes d'èxit (el primer equip va arribar a jugar a la Primera Divisió entre el 2007 i el 2012) amb períodes més discrets, com passa actualment, que el club ha estat a punt de desaparèixer.

 

 

I és que la junta del club es va anar aprimant perquè diversos directius, per esgotament o per malaltia, van comunicar que plegaven. De cop i volta, l'entitat es va trobar que, sense direcció, havia de desaparèixer.

 

La reacció de les mares

Conscients que això no es podia permetre, els pares de les jugadores van decidir intervenir en el procés i prendre les regnes de l'entitat. Més ben dit, ho van decidir les mares i, d'aquesta manera, i per primer cop a la història, hi ha tres dones al capdavant de la junta de la UE L'Estartit.

 

 

"Ens han reconegut que algunes no tenien ni idea de futbol, però que s'han arromangat per les seves filles, perquè puguin continuar amb la seva afició", explica la periodista Marta Gibert, que ha parlat amb Glòria Torremadé, la nova presidenta: "Ho he fet perquè la meva filla fa 8 anys que juga aquí, al club, perquè som de l'Estartit i perquè, si no, la Unió Esportiva L'Estartit s'acabava aquí... Em vaig sentir en l'obligació de posar-m'hi i que poguéssim continuar."

 

Maria Àlvarez
 

 

Maria Àlvarez, la nova secretària, no s'havia plantejat mai que anirien més enllà de les grades, on animen les seves filles, per ser membres de la junta. Però en tenen moltes ganes i intentaran fer que aquest equip torni a ser fort: "Tant de bo poguéssim tornar a ser el referent que havia sigut l'Estartit... Però serem conservadors, en el sentit de ser molt modestos, perquè sabem la situació que tenim." I és que ara els tocarà buscar finançament als ajuntaments, espònsors, més socis, més jugadores...

 

Les jugadores

Per la seva banda, la cinquantena de jugadores que hi ha al club han passat de la tristor de veure's sense poder-se entrenar, sense poder jugar i sense equip, a la sorpresa de saber que algunes mares entomaven la direcció del club. N'hi havia que no els semblava bé que les mares presidissin la junta, però ara els estan molt agraïdes.

 

Carla Alós
 

 

Com la Carla Alòs, jugadora del Juvenil, que assegura: "Estic molt orgullosa de totes les mares que s'hi han implicat per poder tirar el club endavant i perquè totes les jugadores puguin continuar al club."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut