La quarantena de contactes de positius serà de 10 dies a partir de la setmana vinent

D'aquesta manera, s'igualaran els dies de quarantena de contactes amb els d'aïllament de persones que donen positiu, que en general són 10 dies

Actualitzat

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat que a partir de la setmana que ve es redueixen les quarantenes de 14 a 10 dies per a aquells contactes estrets amb positius de la Covid-19 a Catalunya. D'aquesta manera, s'igualaran els dies de quarantena de contactes amb els d'aïllament de persones que donen positiu, que en general són 10 dies, segons ha explicat a "Els matins" de TV3.

"Ja he pres la decisió de reduir la quarantena de contacte estret a contacte estret de 14 a 10 dies. També unifiquem els terminis: l'aïllament d'una persona que té la infecció són deu dies, l'aïllament d'un contacte estret que ha de fer quarantena són deu dies, el mateix termini. Això entrarà en vigor la setmana que ve."

Per Argimon, la millor opció són els 14 dies, però considera que reduir els dies en quarantena farà que es compleixin millor.

"Tots sabem que 14 dies és la millor opció, però també hi havia el balanç risc-benefici d'escurçar aquesta quarantena pensant que hi ha un cert risc,  que pensem que és un risc controlable, però pensant en el possible benefici d'una millora pel que seria el compliment."

Una mesura, ha afegit, que han fet altres països, com Suïssa i Holanda. A França, ha manifestat també, l'han reduït a 7 dies, "que potser és una mica massa agosarat en aquests moments per a nosaltres", ha admès.

Aquest mateix dimarts, el ministeri de Sanitat ha anunciat que també reduirà les quarantenes de 10 dies per als casos de contactes estrets.

En qualsevol cas, Argimon ha assegurat que han fet "consultes amb tots els experts" i ha reconegut que "no tothom està d'acord".

 

Fa dies que la quarantena de 14 dies era objecte d'anàlisi. Aquest diumenge, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, es mostrava partidari de rebaixar els dies de quarantena a "El suplement" de Catalunya Ràdio. Assegurava que 10 dies permet l'equilibri entre la seguretat per evitar contagis i el compliment de les quarantenes.

 

 

 

Tot i això, amb aquests 10 dies hi ha un petit percentatge de pacients que podrien sortir de la quarantena i encara transmetre la malaltia.

 

En la mateixa línia, fa uns dies, la Conselleria de Salut ja va admetre que s'estava plantejant aquesta possibilitat. Els arguments a favor i en contra són els que apuntava el doctor Trilla. D'una banda, facilitar el compliment de les quarantenes. De l'altra, el risc que reduir els dies faci que no es tallin les cadenes de transmissió.

Per contra, el viròleg Oriol Mitjà ja es va mostrar contrari a la mesura, mostrant dades de l'estudi "Jo em corono" on un terç de les persones van desenvolupar la malaltia en els últims quatre dies.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut