Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les dificultats per posar el nou Open Arms al mar, a "Els matins"

La denúncia d'Òscar Camps: "Vuit mesos amb el vaixell aturat al port... Sembla que vulguin que pleguem!"

El fundador d'Open Arms, Òscar Camps, ha denunciat la situació del seu nou vaixell, que veu com passa el temps i no aconsegueix els permisos necessaris per poder navegar. Segons l'activista, la raó és que les tasques humanitàries de l'ONG incomoden

Òscar Camps, fundador d'Open Arms, és un activista amb una gran implicació a defensar i salvar la vida dels immigrants que travessen la Mediterrània. Però ara ha vist aturada la seva activitat perquè les autoritats espanyoles no li concedeixen el permís de navegació per al nou vaixell que han comprat.

"Estem pendents de la documentació del govern espanyol i de la Capitania de Barcelona. Fa vuit mesos que estem així... És el joc del gat i la rata", denuncia a "Els matins". Però Camps va més enllà: "Tot són entrebancs, de Barcelona i de Madrid. El vaixell ja estava funcionant, al mar del Nord, i té bandera comunitària, l'autorització hauria de ser automàtica. Si qualsevol naviliera tingués un vaixell aturat vuit mesos, plegaria... És el que sembla que intentin."

 

Però per Camps hi ha una cosa pitjor. Amb altres temes d'actualitat, el focus ja no està posat a la Mediterrània, i la situació dels immigrants és molt dura: "Arriben els que poden. I els altres moren sense testimonis. Només hi ha un vaixell humanitari en marxa, el de Metges sense Fronteres, i els altres estem pendents de sortir." Aquesta falta de testimonis és voluntat governamental, segons Camps: "El nostre vaixell serà testimoni de situacions no gaire agradables, i això els incomoda bastant... No crec que a Marlaska li faci gaire gràcia que Open Arms tingui un altre vaixell al mar", afirma.

Tot i això, Camps és optimista i està convençut que sortiran al mar: "I tant! Ha costat molt, però hem fet molta pressió... Fins i tot el cuiner José Andrés!", però els entrebancs burocràtics són constants. "Ara tenim una inspecció. Ahir, també. Fins que trobin que tot és perfecte... Si fessin això a tots els vaixells, no menjaríem peix, t'ho asseguro...", ironitza Camps.

 

La polèmica a la tanca de Melilla

Òscar Camps també coneix la realitat a les fronteres europees, i no es cansa de denunciar l'actuació dels diversos governs: "Pedro Sánchez ha demostrat que no mana, que no pot dirigir i que està sota altres poders. Si vols donar exemple i reps l'Aquarius però després bloqueges quatre mesos l'Open Arms al port de Barcelona mentre moren 400 persones, vol dir que algú t'ha tocat el crostó, i no és la Unió Europea, precisament."

Pel que fa a les declaracions de Sánchez sobre les màfies, Camps es mostra escèptic: "Hi ha màfies que fan creuar fronteres, però no salten tanques... Les màfies venen barques, però no condueixen les persones amb les barques fins a arribar a Europa. A la tanca de Melilla tothom està d'acord que és la necessitat i la desesperació. S'hi ajunten 2.000 persones i es veuen amb força per saltar la tanca, i d'aquí a vuit o nou mesos potser en venen 50.000. Un metre més de tanca no et solucionarà res."

 

 

"Quan hi ha aquests conflictes, cal vetllat per la vida de les persones. No podem estomacar-les i deixar-les morir. Hi ha inacció dels governs", afirma Camps. De fet, fa un pas més en la seva denúncia: "Les màfies els faciliten les barques, però darrere de les màfies hi ha governs. Erdogan bloqueja sirians per 6.000 milions d'euros, però si li convé fa els ulls grossos i deixa sortir milers de persones cap a Grècia."

Per això, Camps fa una reflexió: "Qui facilita una barca és un traficant? Possiblement. Qui dona menjar als que estan tancats al bosc trafica? Els ajuda? El respecte als drets humans, les persones i la vida està per damunt de qualsevol altra cosa. Després ja veurem què hem de fer amb aquestes persones. No podem permetre que morin de qualsevol manera. Passa al mar i passa a la tanca."
ARXIVAT A:
MigracionsOpen Arms
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut