Fernández, en 10 frases: "El PP està plenament renovat, hi ha zero casos de corrupció"
Alejandro Fernández
Entrevistat a TV3 i Catalunya Ràdio

Fernández, en 10 frases: "El PP està plenament renovat, hi ha zero casos de corrupció"

RedaccióActualitzat

Alejandro Fernández és el candidat a la presidència de la Generalitat pel Partit Popular.

Nascut a Tarragona el 30 de maig de 1976, Fernández és el president del PP de Catalunya des del novembre del 2018, després de la renúncia de Xavier García Albiol. És diputat al Parlament des de l'octubre del 2015. Abans ho va ser del Congrés dels Diputats, entre 2011 i 2015. També ha format part del govern municipal de Tarragona i de la Diputació de Tarragona.

Fernández s'ha mostrat convençut que el PP creixerà al Parlament, el 14F, "després d'una etapa molt difícil" a la qual es va arribar perquè es van "cometre errors". Ara, en canvi, es veu capaç de "doblar" els quatre escons actuals, amb la voluntat de "ser decisius".

Es nega, de tota manera, a avançar si faria president el candidat del PSC, Salvador Illa, a qui qualifica de "pitjor ministre de Sanitat de tot Europa", amb l'argument que ara no toca "fer volar coloms", sinó explicar el projecte polític del PP.

"Volem un govern diferent i estabilitat política a Catalunya. Volem un govern constitucionalista, una fórmula que no s'ha experimentat mai a Catalunya, on el nacionalisme ha estat present sempre i no s'ha produït mai una autèntica alternança política."


Bárcenas

"Estic convençut que la gent sap diferenciar entre el que forma part del passat, el que és el present i el que serà el futur del PP. El PP està plenament renovat, ara hi ha zero casos de corrupció, va ser capaç de rectificar i deixar enrere una etapa molt dolenta."

 

Dret a l'habitatge

"En el nostre sistema tenim dos drets consolidats, el de la propietat privada i el dret a l'habitatge. La diferència entre tots dos és que el dret a l'habitatge és un dret material que han de garantir els poders públics, però mai en detriment del dret a la propietat."


Política fiscal

"Avui, en matèria econòmica, Madrid ho està fent millor: està recaptant més amb menys impostos. Com a català, voldria que Catalunya recuperés aquest lideratge econòmic. Recaptar més és perfectament compatible amb la baixada moderada que proposem."


Finançament autonòmic

"Qualsevol canvi de model de finançament que ha funcionat bé a Catalunya s'ha pactat entre el govern català, el govern espanyol i la resta de comunitats autònomes. Catalunya ha de buscar aliances, bàsicament, amb Balears, València i Madrid, perquè tenim el mateix problema d'infrafinançament actual."


Reforma de la LOREG

"És evident que és una cosa que s'hauria d'haver fet i que anem tard. Requereix un consens, però és una qüestió que s'hauria d'haver resolt abans."


"Normalitzar símbols nacionals"

"Creiem que cal recuperar mínimament alguns vincles emocionals que s'han trencat, i aquests vincles emocionals de vegades són la presència en positiu de l'administració de l'Estat."


Catalunya, la Silicon Valley Mediterrània

"Catalunya té les condicions necessàries per ser la Silicon Valley de la Mediterrània. La capacitat de catalunya de generar empreses noves s'ha d'aprofitar, a través d'algun mecanisme administratiu, per generar aquesta capitalitat mediterrània de la innovació. Això és la presència de l'estat en positiu."


Indults

"Seria la primera vegada en la història de la humanitat que es dona un indult a algú que diu que tornaria a cometre el mateix delicte pel qual va ser condemnat. Per mi és una cosa absolutament psicodèlica, no ho acabo d'entendre. Un indult no deixa de ser una decisió discrecional del govern espanyol, però ha de complir la llei, perquè si no el Suprem el revoca. Jo només demano que es facin bé les coses."


Cas Daniel Serrano

"Ens vam assabentar de la denúncia [per agressió sexual] contra Daniel Serrano [interposada per una altra integrant del PP el 2019] el mateix dia que ell va presentar la seva dimissió. Tenim un protocol que es va activar quan es va tenir coneixement de la imputació, i d'aquí ve la seva dimissió.


Fernández ha passat pel plató d'"Els matins de TV3", on ha estat entrevistat per Lídia Heredia. Aquesta és l'entrevista íntegra:

 

 

També ha estat entrevistat per Laura Rosel en el programa "El matí de Catalunya Ràdio". Pots sentir l'entrevista íntegra:

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021PPAlejandro Fernández
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut