Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El cas de la Barceloneta, a "Els matins"

Esport al carrer: cal regular les activitats dirigides a l'espai públic?

"Mai no m'han demanat cap permís per fer esport a l'aire lliure", explica la Julia, una de les entrenadores que organitza les seves sessions a la vora de la platja de la Barceloneta

Fer esport a l'aire lliure (ja sigui de forma individual o amb grups concertats) és una pràctica que es va posar de moda durant la pandèmia, per les restriccions que es van imposar als gimnasos. Però aquestes limitacions s'han acabat i, en canvi, continuen proliferant els grups que queden en espais públics per fer entrenaments.

Un dels llocs on s'ha posat més de moda és a la Barceloneta, un barri de Barcelona que ja tenia molta vida al carrer. Hi destaquen les platges o el passeig marítim (que fa 7 quilòmetres de llarg), uns espais on és fàcil trobar grups de gent fent activitats esportives dirigides. Són classes que es convoquen en un lloc determinat i que els usuaris s'hi poden apuntar gràcies a internet i les xarxes socials.

 

 

Els organitzadors d'aquestes classes no han de pagar cap taxa pública ni tampoc han de demanar permís a l'Ajuntament. Senzillament convoquen els usuaris per internet. Com explica a "Els matins" la Julia (una entrenadora personal que organitza aquestes activitats), "sempre en reunim en un lloc fix, perquè la gent ens pugui trobar amb facilitat... tenim una oferta variada i la gent s'apunta segons la seva disponibilitat".

Pel que fa a un possible pagament de taxes, admet que "no m'han demanat cap permís per fer esport a l'aire lliure... no me n'han dit res". De fet, l'única limitació que reconeix és el respecte a altres persones que estiguin fent l'activitat: "Hi ha com una llei de respectar la feina dels altres, però hi ha lloc per a tothom!"

 

 

 

Tot i això, la Julia deixa clar que la seva és una activitat professional: "Soc autònoma, i tant jo com els meus entrenadors tenim certificats de totes les disciplines que fem, una cosa molt important quan treballes amb persones i vols que estiguin segures."

Aquesta activitat a la Barceloneta conviu amb uns veïns que troben a faltar serveis perquè la puguin dur a terme d'una forma adequada. Carme Tomàs, de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, afirma que "ens agrada que la gent faci un ús adequat dels espais públics amb esport o amb el que sigui, però ens preocupa que no hi ha serveis al voltant, com lavabos o papereres, com sí que passa als gimnasos. Si aquesta activitat augmenta, volem que hi hagi els serveis".

 

Carme Tomás
 

 

I és que "la Barceloneta no pot créixer, però cada vegada tenim més gent... Els serveis s'han d'adequar, perquè volem un barri digne, net, amb un ús correcte. Volem que hi hagi responsabilitat i civisme", reclama Tomàs.

Així, doncs, no és estrany que, com informa Lali Colomé, "l'Ajuntament afirmi que treballa per ordenar i regular les activitats esportives, sobretot les que es practiquen a la platja, per garantir la convivència entre els usuaris".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut