Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una iniciativa pionera al nostre país, a "Els matins"

Entrem a la primera residència d'estil nòrdic de Catalunya

Una entitat privada de Sant Adrià de Besòs s'ha inspirat en el model d'unitats de convivència

Ubicada a Sant Adrià de Besòs, la Residència Barcelona ofereix un plantejament innovador a Catalunya: seguint el model nòrdic, està distribuïda en "unitats de convivència". La idea és que cadascun dels sis pisos d'aquest centre és un habitacle independent on hi viu un grup reduït de residents.

 

Aquesta distribució dona més llibertat i autonomia als residents, que compten amb un espai privat, però també amb espais comuns (com la cuina o la sala d'estar) que els aporten la riquesa de la convivència: "La companyia, estar juntes, és molt maco", explica la usuària Encarnación Heras.

Ho reforça Ángeles Simón, per a qui ha estat "molt dur" deixar casa seva, però que celebra que aquí es troba amb un ambient "més familiar" que no s'havia imaginat.

 

"Les unitats de convivència aporten privacitat", explica l'arquitecte Marc Trepat, que remarca que així s'evita soroll i molèsties als residents. A més, afirma Trepat, aquestes condicions ajuden a evitar la desorientació de persones grans que tinguin demència.

Inés Manero, copropietària de la instal·lació, explica que n'han dissenyat els interiors amb la intenció de "fugir del mobiliari institucional". És a dir, que han escollit mobles molt diferents dels que trobem habitualment a les residències per "donar més la sensació que som a casa". A més, afirma la propietària, totes aquestes característiques no fan que s'incrementi el preu de l'estada.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut