Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Eufemismes a l'avaluació escolar, a "Els matins"

"En procés d'assoliment" és una forma de maquillar les coses que no funcionen bé? Així ho veu Sergi Pàmies

L'escriptor lamenta que es perdi la fórmula de les qualificacions "progressa adequadament" i "necessita millorar", ja que introduïen la possibilitat de "donar ànims als alumnes"

El departament d'Educació està preparant les directrius que s'aplicaran el proper curs a les escoles. Una de les novetats que més enrenou ha despertat és que desapareix la qualificació de "No assoliment", que serà substituïda per "En procés d'assoliment".

 

Lídia Heredia i Sergi Pàmies
 

 

Sergi Pàmies, en la secció que fa a "Els matins", considera que és "una forma de maquillar les coses que no van bé", "un eufemisme per una cosa que no funciona", perquè "no suportem que se'ns digui la veritat".

Portar aquest plantejament a les escoles fa que "a partir d'ara tu saps que et pots estar tocant els pebrots durant la primera, segona i tercera fase escolar, de manera sistemàtica, ser indisciplinat i com es deia abans un gandul". I és que "el gandul no està 'en procés d'assoliment', el gandul és gandul".

 

Petició de responsabilitat

Segons Pàmies, la nova fórmula que impulsa la Generalitat "és una fórmula estúpida de fomentar el desconeixement" i "de crear una al·lèrgia sistèmica a la responsabilitat", ja que "nosaltres sabíem que amb més de dos suspensos no passàvem, ara en són tres".

Vist amb perspectiva, Pàmies denuncia que la nova fórmula "és una forma de discriminació" que "hauríem de denunciar" perquè "la meva brillant carrera acadèmica va quedar aturada perquè tenia dues assignatures suspeses!".

"Què ha passat amb aquesta vida que m'han robat?", clama, perquè "se'm va castrar, soc una víctima! Hauria de fer una associació i lligar-me davant de la comissaria de Via Laietana...".

Sergi Pàmies
 

 

Canvis de nom

Pàmies qualifica de "curiós" el recorregut d'aquesta nova nomenclatura: "Veníem de l'insuficient, suficient, bé, notable i excel·lent". Posteriorment, l'any 92, "va entrar el progressa adequadament i necessita millorar" que introduïa la possibilitat de "donar ànims als alumnes per dir que necessiten millorar". En canvi, "amb el 'procés d'assoliment' desapareix això, ja no estàs ajudant a ningú", lamenta.

"Jo porto tota la vida progressant adequadament i ja veus on he arribat... No té cap futur, progressar adequadament!", conclou.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut