Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Sense passaport covid, a "Els matins"

"Em sento marginat: ni em puc vacunar ni puc anar als llocs"

La legislació catalana no preveu el cas de l'advocat David Figueras: no es pot vacunar per motius mèdics i per això demana una excepció per poder obtenir el certificat Covid

El cas de David Figueras no és gaire habitual, però tampoc és únic. Aquest advocat català no ha pogut obtenir el certificat Covid, perquè no ha rebut la pauta completa de vacunació. I no l'ha rebut perquè no pot vacunar-se per raons mèdiques.

Figueras ha explicat al programa "Els matins" de TV3 que el seu cos presenta símptomes molt semblants als de la Covid persistent, però que les serologies que li fan indiquen que no ha passat la malaltia. Per això, el seu metge l'avisa que no es vacuni (ja que no sap com podria respondre el cos) i això impedeix que tingui accés al certificat.

 

 

D'aquesta manera, per poder fer vida ordinària, Figueras es veu obligat a fer sistemàticament proves PCR o proves d'antígens amb certificat (que són diferents de les que es poden comprar a les farmàcies). És a dir, que o bé es gasta molts diners en proves o bé no pot participar en diversos actes socials. Per això, Figueras ha portat el seu cas als tribunals, on demana introduir una excepció no prevista fins ara en la normativa de la Generalitat:

"Per entrar als llocs cal o bé tenir la pauta completa de vacunació i un certificat que ho acrediti, o bé tenir un certificat que indica que has passat la Covid els últims 6 mesos, o bé tenir una PCR negativa. Falta una excepció que cobreixi la gent que es vol vacunar i no pot."

 

"No estic en contra ni de la vacunació ni d'imposar el passaport covid, que és una mesura ben proporcionada per protegir la societat", argumenta Figueras, "només demano al tribunal que obligui la Generalitat a introduir aquesta excepció".

David Figueras
 

 

De moment estudiaran el seu cas a fons per saber si la normativa catalana li limita o no drets fonamentals, però Figueras avisa que està disposat a no esgotar la via jurídica: "M'agradaria que la Conselleria de Salut introduís l'excepció sense haver-la d'aconseguir als tribunals." Com passa a Dinamarca, on "si una persona no es pot vacunar, l'exoneren d'haver de presentar el certificat a tot arreu", afirma Figueras.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut