Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les propostes literàries d'Anna Guitart a "Els matins"

"El dolor" de Duras, la mort anunciada de Noa Pothoven i la transformació d'Hugo per ser "Un hombre de verdad"

"El dolor" de Marguerite Duras –un dietari que edita en paper Labreu i desembarca en paral·lel al Teatre Nacional de Catalunya, amb Ariadna Gil com a protagonista-, un llibre sobre el perquè de la mort voluntària i unes memòries per entendre què vol dir ser "Un hombre de verdad": les tres noves propostes d'Anna Guitart a la biblioteca d'"Els matins".

"El dolor", de Marguerite Duras (Labreu/Alianza)

 

La commemoració del 75è aniversari del dia D, el desembarcament dels aliats a les platges de Normandia, amb presències i absències destacades de líders polítics i amb l'assistència d'alguns dels soldats que hi van ser i que encara viuen, és la notícia que ha triat avui Anna Guitart per obrir la seva secció.

"El dolor" són una part dels dietaris que Marguerite Duras va escriure durant la Segona Guerra Mundial. "Durant l'ocupació nazi, l'escriptora va col·laborar activament amb la Resistència i es va afiliar al Partit Comunista. El seu marit va ser deportat a Dachau i mentre l'esperava va iniciar una altra relació de parella. Al final és aquest amant qui el va a buscar al camp de concentració", explica Anna Guitart.

Aquest dietari es representa també aquests dies a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya, en un muntatge protagonitzat per Ariadna Gil i dirigit per Lurdes Barba.

 

"Sis nits d'agost", de Jordi Lara (Edicions 1984)

 

La mort de Noa Pothoven, la noia holandesa de 17 anys de la qual s'ha especulat aquesta setmana si havia mort per eutanàsia o suïcidi a causa d'una depressió pels abusos sexuals que havia patit i que ella mateixa havia relatat a la seva biografia, inspira el segon dels títols d'aquesta setmana: "Sis nits d'agost", de Jordi Lara.

Jordi Lara relata a "Sis nits d'agost", d'Edicions 1984, una altra mort anunciada, la de Josep Maria Xirinachs, que ell mateix va planificar al detall per poder acabar els seus dies al Ripollès envoltat de natura. "Ho va fer amb el coneixement del seu metge", diu Anna Guitart.

 

"Un hombre de verdad", de Thomas Page McBee (Temas de Hoy)

L'últim títol arriba inspirat per una notícia que ha s'ha viralitzat molt a la xarxa: el canvi de sexe d'Hugo Campillo que ell mateix ha anat explicant a través del seu videodiari a YouTube.

A partir d'aquesta experiència, Anna Guitart ens recomana "Un hombre de verdad", les memòries de Thomas Page McBee, un home que es va fer el canvi de sexe als 30 anys i es va convertir en el primer boxejador transsexual que va pujar al ring del Madison Square Garden de Nova York.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut