Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'escriptora supervendes, a "Els matins"

Dolores Redondo: "De la novel·la negra m'atrau la recerca de la justícia, la reparació i poder-ho explicar perquè no s'oblidi"

Un assassí en sèrie, una investigació, una ciutat amenaçada per un diluvi... La nova novel·la de Dolores Redondo, "Esperant el diluvi", acaba de sortir a la venda i en quatre dies ja s'ha convertit en un dels llibres més venuts a casa nostra. Parlem amb l'escriptora d'aquesta novel·la i del gènere de la novel·la negra

Dolores Redondo és una de les autores espanyoles més llegides del món. Les seves obres s'han traduït a 36 idiomes i en 10 anys ha venut tres milions d'exemplars, sobretot gràcies a la trilogia de la vall de Baztan i amb "Et donaré tot això", Premi Planeta 2016. Acaba d'arribar a les botigues la seva última novel·la, "Esperant el diluvi", i en quatre dies s'ha convertit en el llibre en català més comprat a casa nostra.

"Esperant el diluvi" barreja fets reals amb ficció, com molts dels llibres de Redondo. La novel·la es basa en la història d'un inspector escocès que fa la cerca i captura d'un assassí en sèrie, John Bible, que va existir de veritat als anys seixanta a Escòcia i que no va arribar a ser detingut mai i podria ser que encara estigués viu.

Al "Els matins", Dolores Redondo ha explicat el curiós modus operandi de John Bible. "Es va endur les tres dones de la mateixa discoteca, en un any i mig. Les va conèixer, va passar part de la nit amb elles, els va oferir a acompanyar-les a casa i mai van arribar-hi perquè pel camí les va violar, les va estrangular i les va deixar al carrer. Al voltant dels cossos hi havia el contingut de les bosses i hi havia compreses i tampons. I és que les tres víctimes tenien la menstruació en el moment de morir. Qualsevol aficionat a les sèries policíaques diria que es tractava clarament d'una sèrie i, en canvi, va passar absolutament desapercebut per a la policia escocesa fins al tercer crim, en què es van adonar que tenien davant un gran depredador. I John Bible es va esfumar".

 

 

L'escriptora diu que, gràcies a la criminologia actual, sabem que "aquest tipus de depredador no s'atura sol, cal aturar-lo. Redondo diu que si una persona com John Bible deixa de matar pot ser per tres raons: perquè ha anat a la presó, perquè ha mort, molt poc probable perquè els testimonis deien que era molt jove, o perquè ha marxat del país. Jo aposto per aquesta línia, i me l'emporto a Bilbao", ha explicat.

 

"El Bilbao de 1983 era un escenari típic de novel·la negra"

A "Esperant el diluvi", Aurora Redondo porta l'assassí en sèrie al Bilbao de 1983, dies abans de la gran riuada que va arrassar la ciutat. L'escriptora diu que és la primera vegada que abandona l'escenari rural en els seus llibres i el porta a un escenari sòrdid, industrial, contaminat...

Dolores Redondo és un dels gran noms de la novel·la negra, un gènere amb assassins, violadors... Ella, però, no cultiva el gènere perquè li agradin les històries sòrdides, sinó tot el contrari, expllca. "M'atrau la recerca de la justícia, la reparació i poder-ho explicar perquè ningú se n'oblidi, que aquestes coses passen i continuen passant".

 

De fet, Redondo creu que als seus lectors segurament els motiva el mateix que a ella com escriptora. "Els atrau el misteri i resoldre'l. De fet, els atrau el mateix que als lectors d'Agatha Christie al segle passat: capturar el dolent i que al final hi hagi una reparació".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut