Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Convenció amb aires de secta, a "Els matins"

Criptosecta: una empresa capta joves amb la promesa d'un enriquiment ràpid gràcies a les criptomonedes

Les estratègies de la companyia IM Academy, acusada d'estafa piramidal, s'assemblen als mecanismes que utilitzen les sectes per pescar seguidors. Aquest cap de setmana milers de joves assisteixen a Badalona a la convenció que ha organitzat

La possibilitat de convertir-se en ric en molt poc temps i sense esforç. Aquesta és la promesa que fa una empresa nord-americana d'inversions en criptomonedes per captar gent d'arreu del món. Organitzen trobades multitudinàries que apleguen milers de joves (en alguns casos, menors) que poden arribar a recórrer molts quilòmetres (fins i tot en avió, i canviant de país) per assistir-hi. Arran d'una trobada que l'empresa ha organitzat a Badalona aquest cap de setmana, el reporter Roger Rovira n'ha informat per als "Els matins".

 

Una empresa sospitosa

Tot i l'èxit dels seus esdeveniments, la realitat d'aquesta companyia no és aigua clara: fa pocs dies la policia va detenir 8 persones que en formaven part per estafa piramidal. Però aquesta no és l'única acusació que recau sobre ells, ja que "se sospita que els mètodes que fan servir són molt similars als de grups sectaris, de motivació personal i de manipulació", explica Rovira.

Esdeveniment Badalona
 

Per defensar-se de les acusacions (encara que no concedeixen entrevistes), el discurs oficial afirma que els mitjans de comunicació en donen una imatge errònia i distorsionada. Tot i això, Rovira ha intentat entrevistar un dels assistents a la porta de l'acte, però "a mitja entrevista ha vingut un responsable de l'organització i ens ha dit que no podíem fer entrevistes".

 

El testimoni dels familiars dels afectats

Qui sí que ha volgut parlar són els pares d'alguns dels joves captats per aquest grup, que afirmen que en aquestes reunions es renta el cervell als joves explicant-los que els seus pares han estat tota la vida treballant i, tot i això, encara són esclaus d'una hipoteca. L'empresa, en canvi, els promet que poden viure una altra vida, basada a guanyar molts diners sense esforç, si segueixen els seus consells.

Pare testimoni
 

 

Un pare (que demana sortir amb la cara tapada perquè no el reconegui el seu fill i hi perdi el contacte) afirma que, després d'assistir a aquestes reunions, el seu fill "començava a repetir un determinat tipus de frases com si tingués molt interioritzat allò que havia de contestar a cada cosa".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut