Collboni descarta pactar amb Colau si s'alia amb Esquerra: L'entrevista en 10 frases

L'alcaldable del PSC: "El 26M la decisió és o un govern independentista o un de pro Barcelona"

Actualitzat

El candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PSC, Jaume Collboni, rebutja la possibilitat de fer cap pacte de govern municipal amb els comuns d'Ada Colau ni amb cap opció independentista. Collboni ha defensat, a l'entrevista a "Els Matins"  de TV3, un "canvi tranquil"  per posar Barcelona al servei dels ciutadans i no al servei de l'independentisme.

Collboni ha dit que la seva candidatura "surt a guanyar" i ha destacat que els socialistes "estan millorant molt les expectatives de vot". També ha marcat les prioritats del seu govern a l'hora de trobar consensos per als problemes més importants de la ciutat: seguretat, mobilitat, habitatge i turisme.

Descartades les candidatures independentistes i la d'Ada Colau, que, segons Collboni, ha "perdut tot la confiança" i l'acusa d'haver trencat el pacte de govern, també ha posat en dubte que la dreta aconsegueixi una representació significativa.


Cap pacte ni amb Colau ni amb independentistes

"Del que es tracta el 26 de maig és de tenir o un alcalde i un govern municipal pro independentista o bé de tenir un govern pro Barcelona. Es tracta que Barcelona sigui Barcelona, que l'alcalde de la ciutat es preocupi prioritàriament de la ciutat, de l'habitatge, de la seguretat... i no es posi al servei de la causa independentista.

"Sortim a guanyar, estem millorant molt les expectatives de vot, hem sumat moderats catalanistes, l'esquerra federal i els que han anat a votar Pedro Sánchez, i el que faré és pactar amb tothom excepte amb els extremistes."

"Parlaré amb tothom, excepte amb els extrems. No estic a favor d'un govern pro independentista, que és el que defensen els candidats independentistes i també la sra. Colau. Defenso un govern pro Barcelona. Jo no pactaré amb cap alcalde independentista."

Lídia Heredia: "Això descarta Ernest Maragall, Elsa Artadi..."

Collboni:"I descarta  Ada Colau, que també ha dit que ho faria, que faria un govern, un pacte o coalició amb ERC." 

 

"La dreta no té cap possibilitat de guanyar aquestes eleccions municipals, cap ni una. A la dreta ja la vam guanyar a les eleccions generals, vam guanyar el PP,  Cs, Vox... El risc en aquestes eleccions no és que hi hagi una victòria de la dreta. El dilema, la decisió que s'ha de prendre el 26M, és o un govern independentista o un de pro Barcelona, amb aquells que el vulguin defensar."

 

"Vull un govern de canvi, que passi pàgina del procés, que passi pàgina del mal govern de la sra, Colau i fer un canvi tranquil des de la centralitat amb els moderats catalanistes, amb els progressistes i els que han votat Pedro Sánchez a les eleccions generals. I crec que me'n sortiré i serà una gran notícia per a la ciutat."


Amb Colau: confiança 0

"He perdut la confiança política amb la sra. Colau. Jo respecto la paraula donada. Crec que els pactes s'han de respectar. La meva confiança amb la sra. Colau és 0."


El gir de Colau: de federalista a sobiranista

"Ada Colau ha fet un gir. Em sento orgullós, i hereu, de la tradició d'IC als govern municipals de progrés de Barcelona. La Sra. Colau sembla que se n'avergonyeixi. Em sento orgullós del paper de Joan Coscubiela i de Lluís Ravell el 6 i 7 de setembre al Parlament. La sra. Colau els va deixar a l'estacada i va preferir tenir un candidat com el sr. Asens. Aquest és el gir de Colau els darrers mesos perquè ha deixat l'esquerra federal, i s'ha sumat a l'esquerra sobiranista."

 

Colau va trecar el pacte amb PSC

"El problema és que Ada Colau va trencar un pacte d'esquerres per pressió de l'independentisme, perquè va fer un gir que va començar el 6 i 7 de setembre al Parlament, i va culminar amb la ruptura de la coalició d'esquerres amb el PSC i em sorprèn molt que ara la sra. Colau apel·li tant al govern d'esquerres perquè ella en tenia un i el va trencar."

"Nosaltres som els mateixos, no hem canviat, defensem el mateix. Què va passar aleshores? Ja ho veiem, la sra. Colau va per on bufa una mica el vent. Em sembla una gran irresponsabilitat. Em puc responsabilitzar del que hem fet, però no em puc responsabilitzar de la irresponsabilitat de la sra. Colau."

 

Herència socialista: Barcelona per sobre de tot

"Barcelona avui és el que és perquè hi ha hagut 30 anys d'hegemonia socialista, perquè els electors i electors ho han volgut, amb una forma de fer i de governar que era la que representaven els alcaldes socialistes i és la que jo vull representar com alcalde. Una forma de governar per tothom, una manera de posar el govern a resoldre problemes, és la bona gestió, l'eficàcia, la vocació de servei a la ciutat. I sobretot i molt important, és posar Barcelona per sobre de tot, davant de qualsevol eventualitat política, o govern sigui del color que sigui a la Generalitat o l'Estat, un alcalde socialista defensa la ciutat i els ciutadans i ciutadanes per sobre de tot."

Habitatge: Colau va tenir el consens

"La sra. Colau tenia el consens de l'ajuntament més enllà del PSC, del PDeCAT, de Ciutadans, per fer política d'habitatge. Des del minut 0 els grups municipals li vam donar suport, i un consens per resoldre el problema de l'habitatge, i dels 8.000 que va prometre n'ha fet 800. La sra. Colau ha demostrat que no té capacitat de diàleg i sobretot no té capacitat d'arribar a pactes. Hem estat 4 anys sense pressupostos per la incapacitat de fer pactes i quan els ha tingut com en el cas de l'habitatge no els ha fet servir."

 

"A l'etapa socialista es va fer un esforç. La mitjana de producció d'habitatge assequible per a les famílies treballadores i de classes mitjana a Barcelona era de 1.000 pisos anuals. Ara ne n'han fet 800 en 4 anys, això són fets, no paraules. Tu has de preveure el sòl que necessitarà per fer habitatges. La sra. Colau es va trobar amb 80 solars per fer habitatge públic i no n'ha fet."

Borsa antidesnonament

"Els desnonaments afecten les persones víctimes de la bombolla del lloguer. Això ha canviat radicalment la perspectiva de com enfocar els desnonaments. Nosaltres articulem un seguit de mesures per evitar el que avui és un problema a la ciutat, que són aquests 950€ de mitjana que val un pis a la ciutat de Barcelona. I el que no surt a les estadístiques: quanta gent a Barcelona està llogant habitacions per 500, 600 i 700€? El problema és molt greu."

 

Seguretat: crisi d'inseguretat

"Jo no diria, ni diré mai, que Barcelona és insegura. Jo dic que tenim una crisi d'inseguretat evident. Les taxes de furts han pujat un 22%, mentre que a ciutats com Madrid o Sevilla han baixat, amb el mateix marc legal. Plantegem 3 estratègies molt clares: prevenció, proximitat, policia. Prevenció per evitar la comissió del delicte. Proximitat per tornar a posar la Guàrdia Urbana a patrullar pels carrers, augmentar la plantilla amb 1.000 agents més i fer-ho en les millors mans, les d'Albert Batlle. Posar aquest agents en actiu trigarà 5 anys, és una mesura progressiva. I mentrestant, restablir l'autoritat democràtica de l'ajuntament, l'alcalde ha de dir que a la ciutat hi ha normes, que s'han de complir i l'ajuntament les farà complir. Això no s'ha fet en els darrers temps a Barcelona i hi ha hagut una degradació de l'espai públic."

 

"Hi ha d'haver més Mossos d'Esquadra a la ciutat de Barcelona però no és la causa de l'episodi d'inseguretat de Barcelona. Entre altres coses perquè s'ha començat a demanar policia quan s'acostaven les eleccions. Ens deien que fèiem alarmisme, però al final han saltat del carrer a les estadístiques i el ministre de l'Interior, Marlaska, va dir que estadísticament avui Barcelona és la ciutat més insegura d'Espanya. La responsabilitat ha estat municipal i de la seva alcaldessa."


Turisme: més hotels, més qualitat

"El turisme ha d'estar al servei de la ciutat i no la ciutat al servei del turisme. (Més places hoteleres) no al centre de la ciutat, s'han de desconcentrar per una qüestió de densitat d'usos de Ciutat Vella i de part de l'Eixample, però hi ha zones de la ciutat on interessa que hi hagi nous hotels, perquè són zones que s'han de desenvolupar des del punt de vista urbanístic i l'hotel és un motor de transformació urbana, que genera llocs de treball, i el millor aliat que té el turisme de qualitat. La ciutat ha de créixer i és compatible i fins i tot convenient que d'una forma planificada hi hagi més hotels en aquestes zones."

"El salari mitjà de l'hostaleria i la restauració és la meitat d'un salari mitjà d'un barceloní. Hem de tenir més turisme de qualitat, amb més capacitat de despesa que millori els salaris. A la meva candidatura hi ha una "kelly", hem de dignificar els llocs de treball de tots els sectors i també de l'hostaleria."

Mobilitat: promoció abans que la restricció

"Soc partidari de la promoció abans que la restricció. Som partidaris de pacificar carrers de velocitat limitada per combinar bicicleta, el cotxe... Defensem que el model de futur individual és elèctric i compartit. Hem d'acabar la línia 9 del metro, no pot ser que tinguem un forat fet des de fa 10 anys i la Generalitat miri cap a una altra banda..."

"Abans d'arribar a un peatge s'ha de potenciar i promocionar el transport públic, només pot tenir un sentit quan no hi ha altre recurs. Soc partidari que quan hi hagi un episodi de contaminació el transport públic sigui gratuït. Però les mesures dràstiques poden ser contraproduents, es poden fer moltes coses abans d'arribar al peatge."

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MPSC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut