Àngels Chacón (ACN/Eloi Tost)
Entrevistada a Catalunya Ràdio i a TV3

Chacón, en 10 frases: "Volem evitar que la CUP tingui la clau del pròxim govern"

RedaccióActualitzat

Àngels Chacón és la candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat a les eleccions del 14F.

Nascuda a Igualada el 1968, ha estat regidora de l'Ajuntament d'aquesta població entre el 2011 i el 2018. Va ser consellera d'Empresa i Coneixement del govern presidit per Quim Torra fins que aquest va rellevar-la arran de la crisi entre JxCat i el PDeCAT.

L'última enquesta del CEO no dona representació al PDeCAT, però Chacón es mostra convençuda que "donarem la sorpresa" i que el partit que lidera entrarà al Parlament. A més, assegura que tindran grup propi perquè "molta gent està esperant un independentisme moderat en la gestió".

"Hem tingut poc temps per reivindicar el projecte amb veu pròpia, però moltíssima gent ens diu: 'Heu tornat, on éreu?'"


Chacón reivindica un independentisme realista enfront de l'independentisme "màgic" d'altres. Reconeix errors i diu que no està disposada a alimentar més la frustració.

"Defensem un full de ruta clar i realista: ara no hi ha unitat d'estratègia independentista."

"Vam fer errors i els vam fer grossos. Ens vam posar d'acord a fer una cosa un dia, anar a votar, però per l'endemà no hi havia res preparat, i aquesta és la frustració. Jo no l'alimentaré més, però això no vol dir que no sigui independentista."


Tenir pes per ser claus

"El PDeCAT lluita per tenir el màxim de pes i poder evitar que la CUP tingui la clau del pròxim govern."

"Volem ser els pròxims condicionants de govern, perquè, si no, tornarem a repetir, a prorrogar l'escenari que tenim ara, en què ERC i JxCat tenen un govern dividit i condicionat per la CUP."


Ni Illa ni la CUP

"Reclamem la centralitat, no farem president un candidat d'un partit del 155 ni donarem suport a un govern que integri la CUP."


La CUP, fora del govern

"El que defensa la CUP ens afecta tant en el nostre dia a dia, és tan diferent del nostre model de país, que som incompatibles."


Gestionar o confrontar

"Hem d'acabar amb el full de ruta de la confrontació estèril. O gestionem o confrontem, el no a tot no serveix de res."

"JxCat parteix de la confrontació i el no-res. Anirem a Madrid a treure tants recursos, tantes competències com sigui possible."


Abaixar impostos

"Volem reduir la pressió fiscal per activar l'economia i generar recursos."

"Apujar impostos no vol dir que recaptis més, perquè l'activitat econòmica fuig dels territoris amb una alta pressió fiscal."

"L'impost de successions castiga les classes mitjanes."


Gestió de la pandèmia

"Que no ens facin escollir entre vida i economia, perquè les volem totes dues. Tenim les limitacions pressupostàries que tenim, però hi ha gestos que ens defineixen."


Chacón ha estat entrevistada per Laura Rosel en el programa "El matí de Catalunya Ràdio". Pots sentir l'entrevista íntegra:


La cap de llista del PDeCAT també ha passat pel plató d'"Els matins", de TV3, on ha estat entrevistada per Lídia Heredia. Aquesta és l'entrevista íntegra:

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021PDeCATÀngels Chacón
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut