Bou en deu frases: "Si no pinto res a l'Ajuntament, em volen tenir quatre anys mortificat?"

Bou, candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, diu: "Jo no vull una Barcelona groga, jo vull una Barcelona de tothom, on tothom hi càpiga"

RedaccióActualitzat

"Els matins" de TV3 ha entrevistat aquest dilluns Josep Bou, candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 26M.

Josep Bou, expresident d'Empresaris de Catalunya, substitueix l'històric Alberto Fernández Díaz. El repte del candidat dels populars és superar el llindar del 5% de vot exigit a les municipals, ja que el 28A el PPC es va acostar al límit, amb un 6,17% a la ciutat. És independent, però assegura que és "lleial" al PP, i especialment a Pablo Casado.

L'alcaldable per Barcelona del PP ha afirmat que només pactaria amb el candidat socialista, Jaume Collboni, o amb el de Ciutadans, Manuel Valls. Ha destacat que "és un home de servei", però alhora ha afegit que no vol "perdre el temps". "Si no hi pinto res, em volen tenir [a l'Ajuntament] quatre anys mortificat?, s'ha preguntat Bou.
 

El seu paper a l'Ajuntament
 

"Jo tinc 64 anys. La meva vida la vull cremar amb el que em doni la reial gana. Soc un home de servei. Ho he fet tota la vida. Ajudar, servir... La millor forma de servir ha estat crear 2.500 llocs de treball. És la meva manera de ser. Jo miraré de servir unes idees i uns principis que per a mi són molt catalans, però molt espanyols, i fer tot el possible. Ara bé, si haig de perdre el temps, serà una altra cosa (···) Si jo no hi pinto res, em volen tenir allà quatre anys mortificat? Però, si jo puc fer coses, en el govern o a l'oposició, jo li asseguro que l'Ajuntament de Barcelona ho notarà. Em clavaré a la cadira i ho notarà, perquè si alguna cosa sé fer és gestió empresarial."


Contra una "Barcelona groga"
 

"Jo no vull una Barcelona groga. Jo vull una Barcelona de tothom, on tothom hi càpiga, aquí, i que no utilitzem Barcelona. Ja està prou polititzat, l'Ajuntament, que ara l'utilitzem per al procés, un procés de separar els catalans. De cap de les maneres. Això per a mi és una màxima. Intentar que Barcelona no caigui en aquestes mans i aquestes polítiques de divisió. I la divisió afebleix. De fet, ja està comportant problemes econòmics."


Pactes
 

"Jaume Collboni i Manuel Valls: amb aquests dos hi pactaria. [I no pactaria] amb qualsevol partit que doni suport al procés. Estic totalment en contra del procés, de separar els catalans, i també dels populistes. És a dir, no pactaria amb tota la resta: Ernest Maragall, Elsa Artadi, Anna Saliente i Ada Colau."


Regidors
 

"No em dono per satisfet, ni de molt, amb dos o tres regidors [com preveu el CIS]. Suposo que en traurem més. Ho haig de fer millor i vull que el meu missatge arribi a la gent. Penso que és bo per a Barcelona aquest espai de centredreta, que el PP estigui representat i ben representat. Equilibraria la política municipal."

 

Descens del PP i influència de Vox
 

"Ha estat un cas molt desgraciat. La divisió l'ha provocat la participació de Vox en aquest espai. La divisió afebleix i el Partit Popular ha rebut, i de ple. Ha quedat afeblit per aquesta qüestió. Jo vaig dir a Pablo Casado que el Partit Popular no hauria de canviar els principis ni els valors. Han anat molt bé quan ha governat Espanya. Potser sí que s'hauria d'explicar d'una altra manera i canviar una mica l'estratègia. (···) Cal eixamplar la base. Anar cap al centre, però no deixar d'estar on està."


No a l'estratègia d'Albiol
 

"Jo soc un home de lleialtats. No estic afiliat al PP, però soc lleial. No comparteixo l'estratègia d'Albiol d'amagar la sigla. Tinc un compromís amb Pablo Casado i ell amb mi. M'han deixat fer com a català i penso que pot funcionar bé. Puc tenir un relat diferent del d'altres líders del Partit Popular. Vaig néixer a Vic, conec aquesta terra."


Seguretat
 

"La Guàrdia Urbana ha d'estar al carrer, a la via pública. Estan desmoralitzats, estan desmotivats. Han de sortir dels districtes i anar a la via pública. Barcelona està en una situació crítica en seguretat. Això està perjudicant moltíssim Barcelona. L'any passat hem tingut 200.000 denúncies de delictes. (···) Jo, de manera immediata, parlaria amb el ministre de l'Interior per dir-li: 'Jo necessito ajuda, jo sé com fer-ho, però m'heu de deixar que ampliï ràpidament les plantilles.'"

"És lamentable que es detingui algú una vintena de vegades. És insegur anar a la nit a la plaça Reial. (···) Si soc alcalde i sé que s'està cometent un delicte en un pis, donaré l'ordre a la Guàrdia Urbana que rebenti la porta."

 

Habitatge
 

"Construir, això és vital. I construir no per vendre, sinó per llogar. Lloguer social, que no passi mai de 300 euros, mai. L'Ajuntament pot fer-ho, però s'ha de tenir voluntat política per fer-ho i posar-se a treballar."

 

Trànsit i contaminació
 

"Restriccions? Hi estic totalment en contra. El gran problema és la gent que ve de fora. Què hem de fer? En la mesura que puguem, hem d'agafar els vehicles que tenen una font d'energia elèctrica. A les estacions de Ferrocarrils de Catalunya de Cerdanyola, Rubí, Sabadell, Terrassa..., en totes aquestes estacions, hem d'intentar fer al costat, o a prop, aparcaments vigilats dissuasoris. L'Ajuntament ho pagaria, això. I a aquests senyors, a més, si els hem de bonificar el 50% el bitllet, ho faríem, també."


Triomf independentista a la Cambra de Comerç de Barcelona
 

"No m'estranya. Vaig ser durant quatre anys i mig president d'Empresaris de Catalunya. Vam alertar de les conseqüències negatives del procés. Jo anava a veure empresaris importants i em deien: 'El que faci falta, però el meu nom no pot sortir.' És a dir, despreocupació. I l'ANC, que és gent treballadora, i això és d'admirar, se n'han preocupat, i els altres s'han quedat a casa. Ens han fet la feina als empresaris. És una molt mala notícia, aquesta, perquè aquesta entitat empresarial, la segona de  Catalunya, després de Foment, pot ser utilitzada políticament, i a mi em sembla una barbaritat. Ara, la Cambra té una liquiditat espectacular... Per tremolar."

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut